Kvindernes nytårsforsæt: At finde kærligheden

Skrevet af Aller Media

06/01/2014

Mest læste i dag

Nytåret markerer for mange en mulighed for en frisk start, og for en større del af de danske singlekvinder starter det nye kapitel på nogle af landets online-datingsites.  Det er i ugen mellem jule- og nytårsaften, at den årlige højsæson for online partnersøgning begynder, og den når sit højdepunkt i løbet af januar.

Tendensen bekræftes blandet andet af Casual dating portalen C-date.dk, der ser en stor stigning i antallet af nytårstilmeldinger år efter år. Og det er især kvinderne, der tager skridtet og omsætter nytårsforsættet til handling.

Her er årets mest læste sexartikler på Q.dk – se top 10 listen her:

- Vi oplever som regel en 20 procents stigning i vores kvindelige medlemstal omkring nytår. Sidste år var den på 23 procent. Det samme mønster gentager sig hvert eneste år. Single kvinder har måske i stærkere grad end mændene følt behovet for nærhed og tryghed i juletiden. Jeg tror, mange lover sig selv, at den næste jul i hvert fald skal fejres med en partner, siger Ingvild Burgkardt, pressechef for C-date.dk.

Blegt og buttet januar-udseende glemmes online

Selvom det måske ville virke mere indlysende at jagte kærligheden i de solrige måneder, hvor kuløren og energien har fået et boost opad, er der dog, ifølge Heinz Laumann der er grundlægger af flere online datingsites, en elementær psykologisk forklaring på, at januar er en oplagt måned at jagte kærligheden på:

- Starten på et nyt år har altid den psykologiske effekt, at vi får lyst til at begynde på en frisk og glemmer sidste års skuffede forventninger. Vi visker så at sige tavlen ren med et fornyet håb om, at det hele vil lykkes lidt bedre i år. Og lige på denne tid af året har online dating en klar fordel frem for fysiske singletræf: Selvom du måske virker lidt bleg og buttet på gaden, kan du online fremstå med masser af energi og initiativ.

Finder du kærligheden i 2014? Se dit årshoroskop på Oestrogen.dk

Kvinderne vil gerne vælge selv

At især kvinderne bliver ekstra aktive på online datingsites i januar skyldes ifølge en nyere undersøgelse med over 8.000 respondenter fra C-date to ting; efter en travl december er der nu skruet ned for det sociale og økonomiske blus, og så er kvinder mere kræsne end mænd!

I C-date rundspørgen om valget af online dating frem for en tur i byen, svarede knap halvdelen af kvinderne nemlig, at de simpelthen ikke fandt det, de søgte, ude i byen.

Derudover ønskede de ikke at gå mere ud blot af den grund. Over en tredjedel af de adspurgte kvinder lagde vægt på, at de på et dating site har et større udvalg og nemmere kan vælge selv. Og endelig syntes en femtedel, at online dating alt i alt var billigere og mere effektivt.  

Af Maria Jönsson Bebe, Q.dk/NewsDesk Aller Media.