Kvist efter klar sejr: Ingen husker Nicolai Jørgensen

Hvordan ville FC København reagere på at miste Nicolai Jørgensen, der i sidste sæson var holdets vel nok største profil?

Indtil nu har FCK besvaret spørgsmålet ved at være aldeles suveræn både på den hjemlige og internationale scene.

Onsdag aften leverede holdet en ny magtdemonstration i Parken og slog Astra Giurgiu ud med samlet 4-1 efter 3-0 i returkampen i Champions League-kvalifikationen.

- For tre måneder siden stod vi her og snakkede om, hvad der ville ske, når vi mistede Nicolai Jørgensen og måske også Thomas Delaney. Hvem husker Nicolai Jørgensen nu? Ingen husker Nicolai Jørgensen, siger midtbanemotoren William Kvist.

- Vi sagde, vi kunne blive endnu bedre. I rystede måske på hovedet, men jeg synes, vi har taget et skridt op allerede, selv om det er tidligt på sæsonen. Vi har momentum og kan bygge videre på nogle ting, lyder det fra Kvist.

FCK afgjorde sagerne med tre mål i første halvleg. I de første 45 minutter kunne hjemmeholdet nemt have scoret det dobbelte antal mål og fik rumænerne til at ligne et middelmådigt hold.

- Det var en toppræstation. Man skal ikke tage fejl af rumænerne. Vi spillede bare virkelig godt i første halvleg. Vi byggede spillet godt op og genpressede, så de ikke fik en chance, og vi havde 8-0 i målchancer.

- I anden halvleg kontrollerede vi den godt hjem og gav dem ikke mere, end de burde have.

- Astra er et godt hold, men vi viste bare, at vi er bedre. Vi kunne mærke, at det var nogle kloge spillere. Men vi var over dem hele tiden og var enormt koncentrerede, siger Kvist.

Nu er FCK klar til playoffkamp om en plads i Champions League. Modstanderen findes fredag.

Selv med nederlag i den kamp er FCK sikret deltagelse i Europa Leagues gruppespil.

- Vi har haft et stort mål om at spille europæisk gruppespil. Det skal den her klub.

- Rasmus Falk har lovet at klippe sit hår, hvis vi kommer i Champions League. Det, håber jeg, sker, for det er virkelig grimt, lyder det med et smil fra Kvist med henvisning til holdkammeratens lange hår.

/ritzau/

 

Dagens Gossip