Kvist inden CL-kval: Vi vil frem og score to eller tre

Skrevet af admin

02/08/2016

Dagens topnyheder

0-0 er nok til avancement for FC København onsdag aften i Champions League-kvalifikationen mod rumænske Astra Giurgiu, men det danske mesterhold har ikke i sinde at fedte den samlede sejr hjem efter 1-1 i den første kamp.

Hjemme i Telia Parken vil holdet ud over stepperne for at sikre en playoffkamp om en plads i Champions Leagues gruppespil.

- Vi er vant til at angribe i Parken, og det skal vi også gøre i morgen. Jeg håber, at vores backer vil have masser energi til at gå med frem. Vi vil gerne frem og score to eller tre mål, siger den rutinerede FCK'er William Kvist på tirsdagens pressemøde.

I den første kamp på hjemmebane overlod rumænerne initiativet til FCK, men Astra kom alligevel foran på en af få chancer.

- Jeg tror, de gerne vil have kampen til at leve så lang tid som muligt. De vil nok spare på kræfterne og forsøge at sætte kontraer ind.

- Det er en knald eller fald-kamp, og vi skal være skarpe i nogle få situationer, som kan blive afgørende for kampen.

- Vi skal ikke kigge for meget på konsekvenserne af resultatet. Så kan man blive lammet. Vi skal bruge vores energi på at angribe, siger Kvist.

FCK har fået en fremragende start på Superligaen, hvor det er blevet til tre sejre og en målscore på 11-0.

Det er et godt rygstød forud for den vitale kamp i Europa, mener træner Ståle Solbakken.

- Vi kan bruge den gode start til meget. Sejre giver selvtillid, også det at holdet fungerer.

- Vi skal kende vores besøgelsestid, og jeg tror, kampen bliver anderledes end de første, vi har spillet i ligaen. Jeg tror, at tilskuerne vil sidde lidt længere ude på sædet i anden halvleg, siger Solbakken.

Han føler, at kendskabet til rumænerne er godt, eftersom holdene også mødtes i en testkamp kort inden sæsonstart.

- Vi må ikke løbe ind i en kniv og skal være skarpere end dem taktisk. Vi kender dem efterhånden godt. Vi har spillet 180 minutter mod dem, hvor de har skabt tre målchancer, og vi har skabt fem eller seks, lyder det fra Solbakken.

Onsdagens kamp begynder klokken 19.45.

/ritzau/