Kvist inden Italien: Jeg tænker kun på at vinde

Skrevet af admin

|

11/10/2013

Dagens topnyheder

Det danske fodboldlandshold kan vinde over både Italien i aften og over Malta på tirsdag, men alligevel misse næste sommers VM-slutrunde i Brasilien.

Kun de otte bedste toere på tværs af de ni kvalifikationsgrupper spiller playoff-kampe om i alt fire VM-billetter, og det kan sagtens ende med, at Danmark slutter som den dårligste toer.

Og først skal Bulgarien jo lige overhales i gruppes B's sidste to spillerunder, inden ovennævnte overhovedet bliver aktuelt.

Midtbanespiller William Kvist - der normalt er en mand, som har styr på alle detaljer omkring sin sport - har denne gang valgt ikke at tænke over, at det kan ende med en stor dansk nedtur trods sejre i de to sidste kampe.

Hvordan Danmark kan komme til at ende i toer-tabellen, har han slet ikke kigget på.

- Jeg har ikke sat mig ind i den stilling. Det må vi tage til den tid, siger Stuttgart-spilleren og uddyber:

- Det er noget med at være godt forberedt og vide, at den måde, jeg forbereder mig bedst på, er lige præcis ved ikke at sætte mig ind i det. For mig er det nemmere bare at vide, at vi skal vinde de næste to kampe.

- Det er fint, og så kan jeg koncentrere mig om andre ting. Det er jo ting, som jeg ikke kan kontrollere, så på en eller anden måde er det lidt åndssvagt at bruge for meget energi på det.

- Jeg bruger tid på noget af det, jeg kan gøre noget ved, og hvordan Bulgarien for eksempel spiller på fredag, ja, det er for langt nede.

Kvist henviser til Bulgarien, som for tiden sidder på andenpladsen i Danmarks gruppe. Han vil hellere opleve glæden ved at vinde de to kampe for så at blive ramt af en nedtur.

- Jeg vil hellere give den 110 procent i de to kampe og så blive skuffet bagefter, end at løbe ind tirsdag og tænke, at det her bliver ikke helt fantastisk, for vi kommer ikke videre. Jeg vil meget hellere blive skuffet efterfølgende, lyder det fra Kvist.

Landstræner Morten Olsen siger, at han ikke har skænket toer-tabellen en tanke:

- Vi koncentrerer os kun om én ting, og det er at vinde den fodboldkamp. Og så har vi fat i min gamle regnelærer bagefter.

- Jeg følger slet ikke med i det andet, overhovedet ikke. Det er vanskeligt nok at vinde over Italien, så det fokuserer vi på.

Aftenens opgør begynder klokken 20.15.

/ritzau/