Kvist tager først beslutning om fremtid til sommer

William Kvist drømte om at rykke op i Premier League med Wigan i denne sæson. I stedet har sæsonen udviklet sig til en lang kamp for at undgå nedrykning til den tredjebedste engelske fodboldrække.

Derfor ved Kvist ikke, hvad der skal ske efter denne sæson, når den danske landsholdsspillers kontrakt udløber.

- Det må vi se på. Wigan ligger til nedrykning, så vi må se.

- Jeg kommer ikke til at tage en beslutning før til sommer. Jeg er efterhånden vant til denne situation, hvor jeg skal finde en løsning, fordi der ikke er en normal fortsættelse. Det hviler jeg rimelig godt i, siger Kvist.

En skade i baglåret satte Kvist tilbage for lidt over en måned siden, så på det seneste er det kun blevet til sene indskiftninger. Som i weekenden, hvor Kvist kom ind og lavede en assist til 1-1-resultatet mod Bolton.

- Vi kæmper kraftigt for ikke at rykke ned. Jeg kom tilbage i slutningen af januar og var endda anfører. Så blev jeg desværre skadet og skulle i form igen, og det er jeg så kommet nu.

- Situationen er, at vi stadig kæmper for at undgå nedrykning. Og jeg håber på at spille så mange minutter som overhovedet muligt, siger han.

Wigans manager, Malky Mackay, var lang tid om at give Kvist chancen, og den kom i sidste øjeblik, inden januars transfervindue lukkede.

- Manageren skulle måske bruge lidt lang tid på at se mig til træning, jeg ved det ikke. Det kan jeg kun gisne om.

- Jeg må acceptere, at han valgte andre spillere frem for mig, da jeg kom tilbage efter landskampene (mod Serbien og Rumænien sidste år). Og de spillere holdt han fast i et stykke tid.

- Det så ud som om, jeg var på vej væk i januar, og så skete der et eller andet. Jeg begyndte at spille igen og viste det, jeg ved, jeg kan. Det var han meget tilfreds med, husker Kvist.

De seneste sæsoner har været turbulente i først Fulham, hvor Kvist røg af holdet af den nyansatte manager Felix Magath. Og Wigan-tiden har også været svær.

- Jeg elsker stabilitet. Tro mig eller lad vær: Jeg har faktisk søgt stabilitet hele vejen igennem. Det lyder som om, jeg ligger og vræler. Men jeg synes, jeg har været uheldig.

- Jeg valgte Fulham, som var en god engelsk klub. Jeg kendte Brede Hangeland og René Meulensteen, og så kom den kære Magath efter tre kampe, som jeg faktisk havde spillet.

- Og Wigan var en klub i top-3 over de største budgetter. En god klub med en trup, der havde været i Premier League og satsede på at komme tilbage.

- Wigan var egentlig det rigtige valg. Jeg kunne spille fast i et år og komme i Premier League, som er målet. Men det har været en uheldig sæson generelt set, erkender Kvist.

Wigan ligger lige under nedrykningsstregen i Championship med fem point op til Rotherham. Der resterer syv spillerunder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip