Kvist: Vi vil ikke forhandle om en midlertidig løsning

Tidligere mandag foreslog kommunikationschef i Dansk Boldspil-Union (DBU), Jakob Høyer, at Spillerforeningen og DBU kunne blive enige om en midlertidig aftale, fordi det danske A-landshold står foran to venskabskampe mod USA og Frankrig.

Men det afviser William Kvist, som sidder med i landsholdets spillerråd og er bestyrelsesmedlem i Spillerforeningen.

- Dansk fodbold fortjener en afklaring nu inden de kommende forberedelseskampe. De nødvendige nye kollektive aftaler mellem DBU og Spillerforeningen må på plads nu.

- Så forhandlinger ikke bliver udskudt til kvalifikationskampen mod Serbien til juni eller op imod senere kvalifikationskampe, siger Kvist i en pressemeddelelse fra Spillerforeningen.

Opgaven er i stedet at indgå nye kollektive aftaler mellem DBU og Spillerforeningen for de tre danske landshold, som også tæller U21-landsholdet og kvindelandsholdet, inden de kommende venskabskampe.

Den hidtidige, kollektive aftale mellem DBU og Spillerforeningen om vilkårene for A-landsholdet udløb 1. august 2014.

I forhandlingsforløbet siden da har Spillerforeningen og DBU foretaget tre midlertidige forlængelser af den hidtidige aftale.

Det vil ikke være fornuftigt med en ny midlertidig forlængelse, mener Kvist.

- Yderligere kan en midlertidig forlængelse for A-landsholdet ikke løse noget for kvindelandsholdet eller U21. Både U21- og kvindelandsholdet har vigtige kampe lige om hjørnet.

- Der er ingen vej uden om, at der skal etableres nye kollektive aftaler mellem DBU og Spillerforeningen, siger Kvist.

- I øvrigt er det besynderligt, at DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer, kan udtale, at DBU tilbyder en forlængelse af den hidtidige aftale på et halvt til trekvart år samtidig med, at DBU ikke vil forhandle med os om det forhandlingsoplæg, vi gav søndag.

- Heri er der en reduktion i tilskuerpengene på, hvad der svarer til omkring en million kroner om året. Vi troede, at DBU's synspunkt var, at de har akutte økonomiske problemer, lyder det fra Kvist.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip