Kyllingefrikadeller med kokosstuvet spinat

Til den kokosstuvede spinat skal du bruge ’den fede del’ af en dåse kokosmælk. Vælg et mærke af kokosmælk, der kun består af kokos og vand. Stil dåsen på køl i minimum 8 timer. Dåsens indhold vil dele sig i en fed, fast og en vandet del. Det er den fede del, der skal bruges i denne opskrift.

Til 2 personer

Kyllingefrikadeller:
300g hakket kylling
100g groftrevet løg
1 æg
Fintrevet skal af 1 økologisk lime
2 tsk. løgpulver
½ tsk. chilipulver
1 tsk. havsalt
Kokosolie eller smør til stegning

Rør farsen sammen og steg frikadellerne i kokosolie eller smør.

Kokosstuvet spinat: 
600g spinat, frisk eller optøet (frosne spinatkugler kan fx fint bruges)
200g løg i tern
1 ds. kokosmælk ’den fede del’
Smag til med rød karrypasta, limesaft, havsalt og evt. lidt honning
Kokosolie eller smør til at stege i

Varm en god klat kokosolie eller smør op på en pande og svits løgene af. Bruges optøet spinat, er det en god idé at ’kramme det’ for overskydende væske inden det puttes på panden. Tilsæt spinaten og varm igennem under omrøring.

Efter et par minutter er det tid at tilsætte den fede kokoscreme. Skrab ’den fede del’ ud af en dåse køleskabskold kokosmælk og tilsæt kokoscremen til spinatblandingen. Rør rundt og lad blandingen simre sig tyk og cremet over lav varme.

Når spinatblandingen er blevet tilpas tyk og cremet, smages den til med lidt rød karrypasta, masser af limesaft, havsalt og evt. lidt honning.

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

.

Dagens Gossip