Kynisk udtalelse fra Putins allierede: "Rusland og vesten kan ikke eksistere sammen"

Skrevet af Emil Martesen

10/11/2023
Foto: YouTube/Shutterstock
Foto: YouTube/Shutterstock
En kynisk udtalelse fra Putins allierede har set dagens lys.

Mest læste i dag

En fremtrædende russisk propagandist og kendt allieret til præsident Vladimir Putin - nærmere bestemt Vladimir Solovyov - har for nylig erklæret, at Rusland og vestlige nationer grundlæggende er uforenelige.

Vladimir Solovyov, der er vært for politiske shows på Kremlin-kontrollerede medier, er berygtet for sine kontroversielle bemærkninger.

Han har tidligere antydet, at Tyskland en dag kunne falde under russisk herredømme og har advaret om en potentiel verdenskrig mod muslimer på globalt plan.

Men nu er den gal igen.

Anton Gerashchenko, en rådgiver for Ukraines indenrigsminister, delte et oversat klip på X fra Solovyovs radioprogram.

I klippet høres Solovyov diskutere den langvarige konflikt mellem Rusland og Vesten:

"Vi er nødt til at anerkende, at Vesten er vores fjende—systemisk, århundreder gammel, årtusinder gammel, eksistentiel. Der kan ikke være nogen gensidig sameksistens", udtalte Solovyov ifølge Gerashchenkos oversættelse.

Solovyov opfordrede derefter russere til at forblive årvågne i det, han opfatter som en langvarig kamp med den vestlige verden.

Han understregede i samme ombæring Ruslands behov for styrke for at undgå vestlige forsøg på ødelæggelse, et tilbagevendende tema gennem historien ifølge ham:

"Enhver leg med dem svækker os"; bemærkede han og gik ind for en holdning af ekspediens frem for forsøg på at ændre vestlige perspektiver.

Det amerikanske udenrigsministerium har identificeret Solovyov som en nøglefigur i udbredelsen af Kremlins desinformation. I 2022 opførte det ham som en større russisk propagandist, der fremhæver hans energiske rolle i at sprede Kremlins fortælling.

Gennem den igangværende konflikt mellem Rusland og Ukraine har Solovyov gentagne gange tilskyndet Moskva til at bruge sit atomarsenal mod Ukraines støtter.

Han har også foreslået, at Rusland bør målrette enhver nation, der forsøger at håndhæve den Internationale Straffedomstols arrestordre for Putin, udstedt over påståede krigsforbrydelser. Denne holdning stemmer overens med Solovyovs bredere fortælling om en dybt rodfæstet og uforsonlig konflikt mellem Rusland og Vesten.