Kystdirektoratet giver op: Kyster må beskyttes med sten

Skrevet af admin

29/10/2015

Mest læste i dag

Kystdirektoratet opgiver deres kamp for, at en række sommerhusejere kun må kystsikre deres sommerhuse med sand, som de tidligere har krævet. I stedet får en række sommerhusejere i Løkken lov til at bruge sten.

Det skriver TV2.dk.

Kystdirektoratet har tidligere hævdet, at kystsikring af sommerhuse med sten vil skade stranden, og har derfor foretrukket en såkaldt "blød kystsikring", hvor sand pumpes ind under de truede områder.

Modsat har sommerhusejerne ønsket at benytte en såkaldt "hård kystsikring" eller en kombination, hvor sten bliver langt ud som beskyttelse af den skrænt deres sommerhuse står på.

Sommerhusejernes problem er, at Vesterhavet år for år æder sig ind på den skrænt, som sommerhusene er placeret på. Kystdirektoratet har været bekymret for stranden under skrænten, hvis sommerhusene skulle beskyttes af sten.

Kystdirektoratet er varsomme ved den metode, da kystsikring med sten resulterer i, at havet fjerner sandet foran stenene, og dermed fjerner stranden.

Afdelingsleder i Kystdirektoratet Ane Høiberg Nielsen har blandt andet advaret mod, at man ikke kan støbe hele Danmark i beton, fordi det vil ødelægge herlighedsværdien.

De pågældende sommerhusejere er ifølge TV2.dk blevet oplyst om Kystdirektoratets beslutning på et møde torsdag.

- Mediepresset har haft betydning. Og så den sunde fornuft, at millionhuse ikke skulle styrte i havet. Og så tror jeg, at ministeren har sendt et signal til Kystdirektoratet, om at de skulle få sagen lukket, siger sommerhusejer Lars Møller til TV2.

/ritzau/