LA: Dansk Folkepartis finanslovudspil er mærkeligt

Liberal Alliance beskylder Dansk Folkeparti for tom snak, når partiet taler om at ville sænke skatter og afgifter.

Det sker, efter at Dansk Folkeparti har fremlagt sit udspil til en finanslov for det kommende år, hvor det eneste skatterelaterede punkt er et ønske om en videreførelse af boligjobordningen.

Resten af tiltagene har karakter af forskellige velfærdspuljer rettet mod eksempelvis ældre, dagpengemodtagere og patienter.

Og det er "mærkeligt", mener Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen.

- Dansk Folkeparti vil både sænke registreringsafgiften på biler, forhindre grundskyldsstigninger, lette indkomstskatten i bunden, sænke momsen for turisterhvervene, sænke energiafgifterne, sænke afgifterne på grænsehandelsfølsomme varer og meget mere, siger Ole Birk Olesen og fortsætter:

- Men når det kommer til stykket, og der skal vedtages en ny finanslov, så er det alene boligejere, som hyrer håndværkere, som Dansk Folkeparti vil forlænge et fradrag for.

- Det er ikke Dansk Folkeparti, som danskerne kan fæste lid til, når det handler om at få lettet verdens højeste skattetryk, så det kan mærkes. Hos DF må man nøjes med tom snak, siger han.

Dansk Folkeparti går til finanslovforhandlingerne med et ønske om at bruge godt 5,3 milliarder kroner på forskellige puljer til velfærd, kultur, yderområder og boligjobordningen.

Pengene hentes hjem og lidt til gennem besparelser på udviklingsbistanden (2,6 milliarder), udlændingeområdet (en milliard), mindre brug af konsulenter i staten (500 millioner) samt brug af finanslovreserver på godt 1,8 milliarder kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip