LA: Fastfrys den alt for høje grundskyld

Det er uacceptabelt, at vurderingsankenævn ikke sænker grundværdien for boligejere i ni hovedstadskommuner, der klager over Skats store opskrivning af deres grundværdier og ejendomsskat, fordi klagerne ellers vil blive stillet bedre end naboer, som ikke klager.

Det siger Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen.

Vurderingsankenævn på Frederiksberg og i otte andre kommuner sænker ifølge Politiken ikke grundværdien, skønt boligejerne får opkrævet for meget grundskyld.

- Hvad skal vi med de ankenævn, hvis man ikke kan få ændret sin vurdering hos dem? Det er en mærkelig begrundelse, at man ikke vil ændre for den enkelte, hvis det ikke gælder for alle andre, siger Ole Birk Olesen.

- Enten kan vurderingsankenævn oplyse, at der i et område er for høj vurdering. Ellers kan Skat af egen drift ændre vurderingen i hele området.

Han kalder skatteminister Morten Østergaard (R) i samråd om sagen. Da Morten Østergaard tiltrådte, lovede han at ændre ejendomsvurderingen, så boligejerne igen får tillid til den.

- Liberal Alliance foreslår at fastfryse grundskylden. Den er blevet for høj. Vi må se, om vi på et tidspunkt kan finde penge til at sænke den. Da grundskylden er så høj, er det meget hårdere beskattet at bo i hus end i ejerlejlighed, siger Ole Birk Olesen.

- Hvis man om få år køber et hus til tre millioner kroner i Hvidovre, skal man betale dobbelt så meget i samlede ejendomsskatter, som hvis man havde købt en ejerlejlighed til tre millioner kroner.

Spørgsmål: - Var skattestoppet på boliger med til at udløse boligboblen i Danmark?

- Det er ikke rigtigt. Dét, der først og fremmest udløste finanskrisen og boligmarkedets delvise kollaps fra 2008, var, at vi havde ekstremt lave renter, siger Ole Birk Olesen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip