LA har smidt seks personer ud af partiet

Seks medlemmer af partiet Liberal Alliance har lørdag fået den besked, at de øjeblikkeligt er blevet meldt ud af partiet.

Det bekræfter partiets landsformand Leif Mikkelsen overfor Ritzau.

- Det har ikke har noget med politisk uenighed at gøre, siger Leif Mikkelsen.

Derimod er det partiskadelig virksomhed, som har kostet de seks personer deres medlemskab.

- Det er den slags ting, man har kunne gøre i valgkampen og i arbejdet op til, som har været i uoverensstemmelse med partiets etik og moral, siger han.

- Hvis man ikke kan acceptere de kulturelle og etiske spørgsmål, der er i partiet, så kan de ikke være her. Vi har en eksklusionsparagraf for, at hvis man ikke kan finde den melodi, så behøver de ikke være her, siger han.

Partiskadelig virksomhed er, ifølge Leif Mikkelsen, hvis man gør noget, som modarbejder partiet eller generer andre kandidater.

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvad der er årsagen til masse-udsmidningen.

Partiformanden afviser, at hovedbestyrelsen har udskudt den ubehagelige beslutning til efter kommunalvalget 19. november af taktiske årsager.

- Meget af det er sket under valgkampen, og det her var den først givne lejlighed, og det kunne ikke afholdes hurtigere, siger han.

Leif Mikkelsen siger, at det er en voldsom handling, at smide medlemmer ud.

- Det er ikke noget, man gør hver dag. Vi synes, det er vigtigere at beholde medlemmerne, så derfor er det også en voldsom handling det her. Det er første gang hovedbestyrelsen har taget initiativ til sådan noget, siger Leif Mikkelsen.

En af dem, der er blevet smidt ud af partiet, er Svend Pedersen, der har været folketingskandidat for partiet.

- Jeg har på intet tidspunkt overhovedet forsøgt at skade Liberal Alliance. Tværtimod har jeg været 112 procent loyal, selv når partiet var en røv, skriver han på sin Facebook-profil.

Derudover skriver han, at LA står for "Leif og Anders parti".

- Formålet er alene at være de tos pensionsordning, skriver Svend Pedersen.

Leif Mikkelsen siger, at alle seks personer har fået advarsler på en mere eller mindre direkte måde, inden de blev smidt ud af partiet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip