LA: Ingen mening i at straffe muslimer kollektivt

Liberal Alliancens formand, Anders Samuelsen, er totalt uforstående over for Dansk Folkepartis ønske om at standse al indvandring fra lande med muslimske flertal.

Anders Samuelsen kalder forslaget, der er ytret i Berlingske af næstformand i Dansk Folkeparti Søren Espersen, en panikreaktion.

- Det giver ingen mening og er meget udansk at kollektivisere skyld. Bare fordi der er problemer med nogle muslimer, gør det jo ikke alle skyldige. Det giver ingen mening at straffe alle fra muslimske lande.

- Det er ikke en tanke, vi deler på nogen måde. Skyld er noget individuelt, og der skal slås hårdt ned på dem, der træder ved siden af. Men vi må ikke blive grebet af panik, og det tror jeg desværre, Søren Espersen er ved at blive her, siger Anders Samuelsen.

Han og Liberal Alliance foreslår et stop for modtagelsen af flygtninge i en periode og på den længere bane en mere selektiv tilgang til indvandring, så den støtter arbejdsmarkedet.

I forhold til frygten for terror, som er den udløsende faktor for Søren Espersens forslag, mener Liberal Alliance allerede, at der er gjort meget.

- Vi har gjort meget allerede i Danmark, og jeg tror, det er en af grundene til, at vi ikke har set større terroranslag endnu. Men vi kan selvfølgeligt gøre mere, siger formanden.

Flere lande, deriblandt Danmark, har udvidet statens beføjelser markant for at imødegå terrortruslen. Det kan være nødvendigt, men det er en svær dans, siger Anders Samuelsen.

- Dem, der er er under mistanke, skal overvåges morgen, middag og aften. Det har jeg som liberal ingen problemer med overhovedet. Der skal maksimal overvågning på.

- Til gengæld skal man passe på, at man ikke breder det ud, så det gælder alle. For langt de fleste har ikke noget ondt i sinde. Det er en balance, vi hele tiden prøver at finde. Den kan man ikke ramme 100 procent, men vi prøver, siger partiformanden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip