LA og K: Skolen skal ikke opsuge børnenes fritid

Børn skal ikke gå så lang tid i skole, at de ikke har tid til at nå til spejder, fodbold eller ballet, når de får fri, mener Liberal Alliance og De Konservative.

Hver femte forældre svarer i en undersøgelse, som Epinion har foretaget for DR Nyheder, at deres børn, efter den nye folkeskolereform er trådt i kraft, har været nødt til at springe fra fritidsaktiviteter, fordi de ikke længere har tid.

- Det frie foreningsliv er noget af det, der virkelig fungerer i Danmark. Derfor er det også helt utilgiveligt, at regeringen smadrer det med heldagsskolen, skriver Merete Riisager, børne- og undervisningsordfører for Liberal Alliance, i en pressemeddelelse.

Hun vil nu kalde undervisningsministeren og kulturministeren i samråd om sagen.

Hvis børnene vælger ikke at deltage i de lektiecafeer, som skolerne er blevet pålagt at tilbyde, kan de dog få et par timer tidligere fri om ugen. Men det er slut efter næste folketingsvalg, hvor det bliver obligatorisk at deltage i lektiecaféerne.

Derfor frygter De Konservatives formand Søren Pape Poulsen, at børnene vil få endnu mindre tid til fritidsaktiviteter i fremtiden.

- Unge mennesker, der har et fritidsjob, laver lektier og skal nå at have aftensmad, kan hurtigt komme i den situation, at det ikke er realistisk, at de kan nå deres fritidsaktivitet. Det, synes jeg, er dybt ulykkeligt. Vi må overbevise de andre partier om, at den del af reformen er gal, siger han.

Reformen blev aftalt sidste sommer af regeringen - dengang med SF - Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative. Første trin er blevet indført efter sommerferien.

Efter næste folketingsvalg træder andet trin af reformen, hvor lektiehjælpen bliver obligatorisk, i kraft. Det sker uden deltagelse af De Konservative.

/ritzau/

 

Dagens Gossip