LA står fast på trusler om valg eller lavere topskat

Liberal Alliance står fast på sit krav til regeringen om en sænkelse af topskatten i forbindelse med efterårets skatteforhandlinger. Også selv om de bliver op ad bakke.

Det understreger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll.

- Vi har valgt at pege på Lars Løkke Rasmussen som statsminister for en regering, der sænker topskatten med fem procentpoint. Og det er vi sikre på, at han leverer i efteråret i samarbejde med de blå partier, siger han.

- Vi går ud fra, at vi har nogle fornuftige samarbejdspartnere. Derfor er jeg sikker på, at vi når frem til en løsning, hvor alle partier kan se sig selv, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Liberal Alliance viger dermed ikke fra sit krav om lavere topskat, selv om Socialdemokraterne fredag i Børsen afviser alle former for topskattelettelser.

Socialdemokraterne har for længst sagt, at partiet ikke stemmer for at sænke den procentsats, topskatteydere betaler. Men nu står det også fast, at partiet heller ikke stemmer for at hæve grænsen for, hvornår man skal betale topskat.

Det er regeringens "ambition" at sænke topskatteprocenten fra 15 til 10, fastslår regeringsgrundlaget.

Mens Dansk Folkeparti har afvist at lægge stemmer til skattelettelser, har Liberal Alliance truet med at vælte regeringen, hvis topskatten ikke bliver sænket.

Den trussel fastholder partiet. Også selv om det i realiteten er partier rundt om regeringen, der er afgørende for, om det er muligt at få kravet igennem.

- Man kan altid diskutere, hvad der giver mening. Men det er os, der vælger vores politik og strategi, og det står vi på mål for over for vælgerne.

- Vores synspunkter er kendte, og vi har ikke tænkt os at gentage de samme trusler hver uge, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han understreger, at Liberal Alliance ikke kan stilles tilfreds med, at den såkaldte topskattegrænse bliver hævet, så færre danskere betaler topskat.

- At hæve topskattegrænsen er ikke et alternativ til at sænke topskatten i procent. Det er sidstnævnte, som Liberal Alliance har øjnene på i efteråret. Men ikke alene. Vi mener, at skatten skal sænkes både i toppen og i bunden, siger Simon Emil Ammitzbøll.

/ritzau/

 

Dagens Gossip