LA: Syrien-krigere hører ikke hjemme i Danmark

Venstres forslag om at forbyde rejser til Syrien, som de danske myndigheder ikke på forhånd har godkendt, får opbakning hos Liberal Alliance.

- Det er vigtigt, at man forstår, hvilken alvorlig trussel vi og resten af den vestlige verden står over for. Når danske statsborgere frivilligt vælger at rejse til Syrien for at kæmpe for Islamisk Stat, er vi nødt til at slå hårdt ned, siger partiets leder, Anders Samuelsen.

- Disse mennesker hører på ingen måde hjemme i Danmark, og i Liberal Alliance er vi derfor åbne overfor forslaget om at fængsle de personer, der uden legitim grund rejser til Syrien og andre lande for at gå i hellig krig, siger han.

Udlændinge, der rejser til Syrien uden en forudgående tilladelse fra Justitsministeriet, skal kunne idømmes en fængselsstraf på seks år, lyder forslaget fra Venstre, der vil have oprettet en liste over lande, der skal være omfattet af forbuddet.

Forslaget fra Venstre kommer kort efter, at De Radikale meddelte, at de støtter idéen med, at man kan tage passet fra folk, der mistænkes for at ville drage i krig i Syrien sådan, som over 100 danskere ifølge Politiets efterretningstjeneste allerede har gjort det.

Efterretningstjenesten vurderer, at Syriens-farerne øger terrortruslen mod Danmark, der er et af de lande i verden, der har leveret flest krigere til de forskellige grupperinger i krigen, målt i forhold til indbyggertallet.

Venstres forslag om at forbyde rejser til blandt andet Syrien vækker dog bekymring blandt strafferetseksperter.

Professor i strafferet ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard kalder i Politiken forslaget "et klart brud med kendte retstraditioner", hvis man forhindrer folk i at rejse hen, hvor de vil.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip