LA til Løkke: Lav regering med fire borgerlige partier

Liberal Alliance er skyld i, at Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen er tvunget til at forsøge at danne en flertalsregering bestående af alle de borgerlige partier.

Det oplyser hoffet i en pressemeddelelse, efter at Folketingets partier fredag har været til dronningerunde på Amalienborg.

- Repræsentanter for Liberal Alliance, der råder over 13 mandater, har tilrådet, at det overlades Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, at lede forhandlingerne om dannelsen af en borgerlig flertalsregering bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance, skriver hoffet.

Lars Løkke Rasmussen vil indkalde samtlige partier til forhandlinger på Christiansborg lørdag om dannelsen af en ny regering.

Det er kun af symbolsk karakter, at alle partier indkaldes til forhandlinger, for reelt vil partierne i rød blok ikke have den store rolle at spille. Derfor vil de formentlig hurtigt blive sorteret fra, så forhandlingerne vil foregå mellem de fire borgerlige partier.

Det helt store spørgsmål er, hvordan en borgerlig regering kan se ud. Dansk Folkeparti blev det største borgerlige parti, men DF-formand Kristian Thulesen Dahl vil efter alt at dømme stille store krav til Løkke for at gå med i en regering.

Liberal Alliance og De Konservative udgør de andre borgerlige bejlere, og de kommer med nogle helt andre mærkesager end DF.

Løkke kan se frem til en svær opgave.

- Hvis ikke opgaven kan løftes inden for grænserne af det mandat, så er der en ny situation, og så skal der i givet fald være en ny dronningerunde, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip