LA udpeger spidskandidat til EU-parlamentsvalget

Som det sidste parti har Liberal Alliance udpeget den politiker, der skal være partiets spidskandidat til EU-parlamentsvalget, som finder sted den 25. maj.

Partiet opstiller således den 36-årige jyske erhvervskvinde, Christina Egelund, der til daglig driver Jambo Feriepark ved Saltum i Nordjylland. Det oplyser Liberal Alliance i en pressemeddelelse.

I meddelelsen skyder Christina Egelund sin kampagne i gang med et krav om, at ingen EU-borgere skal kunne modtage velfærdsydelser de første fem år, de bor i Danmark.

- Arbejdskraften skal flyde frit over grænserne, men det skal de offentlige checks ikke. Vi mener, at der skal være en femårig optjeningsperiode på alle velfærdsydelser for EU-borgere.

- Hvis det ikke kan lade sig gøre inden for den nuværende EU-ret, så må EU-retten laves om. Og det må og skal regeringen sørge for. Der er stærke kræfter i Europa, der mener det samme, og derfor er det ikke nogen umulig kamp, siger Christina Egelund.

Meldingen kommer efter den seneste tids debat om den danske børnecheck. Ifølge EU-Kommissionen strider optjeningsprincippet på to år, som VK-regeringen indførte i 2010, med EU's regler.

Regeringen har siden i sommer udbetalt børnepenge til udlændinge fra første arbejdsdag og dermed administreret imod det danske optjeningsprincip, da det ifølge EU-Kommissionen strider mod EU-retten.

EU-parlamentsvalget bliver afviklet søndag den 25. maj. Liberal Alliance er ikke repræsenteret i det nuværende parlament.

/ritzau/

 

Dagens Gossip