LA: Venstre vil sortere muslimer og ikke-muslimer

Mandag kritiserede Brasilien Venstre for partiets udspil til udlændingepolitik. Og nu melder Liberal Alliance sig også ind i koret af kritikere. Det er partiet inderligt imod at sortere folk på nationaliteter, sådan som Venstre ønsker, skriver Ugebrevet A4.

Der er langt fra enighed om udlændingepolitikken i den borgerlige blok. Det gør formanden for Liberal Alliance, Anders Samuelsen, klart. Han vil ikke være med til at give nogle nationaliteter nemmere adgang til Danmark end andre, sådan som storebror Venstre ønsker.

- Lad os sige det, som det er: Venstres forslag handler om muslimer og ikke-muslimer. Det er elefanten i rummet, som ingen vil tale om. Men vi har meget mere lyst til at sortere folk på individ- end på gruppeplan, siger Anders Samuelsen.

Venstre lægger op til, at borgere fra lande som USA, Japan og Israel får betydeligt nemmere adgang til Danmark end borgere fra eksempelvis Kina, Brasilien og Sydafrika. Men på den måde løber Danmark en stor risiko for at gå glip af talenter, mener Anders Samuelsen.

- Venstre er kommet frem til, at det eksempelvis skal være sværere for kinesere at komme hertil. Men der er højst sandsynligt nogle meget kloge kinesere, som, vi håber på, gerne vil til Danmark. Og som vil kunne skabe arbejdspladser og vækst her, siger Anders Samuelsen.

I stedet for som Venstre at sortere bestemte nationaliteter fra på forhånd, vil Liberal Alliance (LA) stille kontante krav til de mennesker uden for EU, som vil hertil for at arbejde.

- Du kan kun komme hertil, hvis du har et job på forhånd. Samtidig skal du tegne en sundhedsforsikring, og du må ikke trække på de offentlige kasser de første fem år. Mister du dit arbejde, ryger du ud. Begår du kriminalitet, ryger du ud, siger Anders Samuelsen til Ugebrevet A4.

/ritzau/

 

Dagens Gossip