LA vil gøre det skattefrit for udsatte at arbejde

Selvom man kæmper med angstproblemer eller sygdom, kan der være dage, hvor man føler sig stærk nok til at arbejde. Og så skal man have mulighed for at gøre det skattefrit og uden bureaukratisk indblanding i en kort periode.

Sådan lyder det fra Liberal Alliance, som på deres sommergruppemøde mandag i København fremlagde et udspil på det sociale område.

- Vores socialpolitik har fokus på 4 grupper: de allermest pressede børn, de ældre, de handicappede, som vi mener har for lidt frihed og for få valgmuligheder, og så er det narkomanerne, som vi ikke mener har fået en ordentlig behandling, siger partileder Anders Samuelsen.

Blandt de konkrete udspil er et "socialt frikort", der skal gøre det muligt for socialt udsatte eksempelvis på dagsbasis at arbejde mod kontant betaling.

Det skal ifølge LA gøre det muligt for udsatte at få en tilknytning til arbejdsmarkedet, som samtidig giver plads til, at der er dage, hvor man på grund af psykiske eller fysiske lidelser ikke magter at påtage sig arbejde.

- Der kan være tale om en konkret aftale om at feje fortovet eller skovle sne foran en butik eller bistå caféerne med at sætte stole og borde ud og tilbage, hedder det i udspillet fra Liberal Alliance.

Ifølge partiet kan målgruppen for et socialt frikort være udsatte voksne, som er omfattet af servicelovens § 81 om udsatte voksne.

Senest hvert halve år kan der, forud for eventuel genbevilling af socialt frikort, holdes et statusmøde, hvor man vurderer, om den pågældende nu vil være i stand til at påtage sig arbejde på ordinære vilkår, foreslår partiet.

Det 15 sider lange udspil fra Liberal Alliance indeholder også en række andre forslag om blandt andet at afkriminalisere besiddelse af narkotika til eget forbrug og sikre mindre bureaukrati i ældreplejen.

Ifølge Anders Samuelsen er udspillet et bevis på, at Liberal Alliances politik består af mere end ønskerne om lavere skatter og en mindre offentlig sektor.

/ritzau/

 

Dagens Gossip