LA vil have borgerligt flertal uden De Konservative

De Konservative skal ikke være en del af af en eventuel Venstre-ledet regerings parlamentariske grundlag efter næste valg, mener Liberal Alliance.

I stedet håber partiets leder Anders Samuelsen på et flertal, der udelukkende består af Venstre, Dansk Folkeparti og naturligvis Liberal Alliance selv, skriver Berlingske.

- Det er tydeligt, at Venstre, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance forstår hinanden bedre end De Konservative, som har en forkærlighed for vindmøller, som kan gøre det svært.

- Det svarer til at have en legekammerat ovre i et hjørne i børnehaven, som man kan have det sjovt med, men hvis man ikke har en fornemmelse af, hvad vedkommende kan bidrage med, så søger man det ikke, siger Anders Samuelsen til Berlingske.

Partilederen har tidligere på sommeren meldt Liberal Alliance parat til at gå i regering med Venstre. Og i en kronik i Berlingske kommer han med et bud på et borgerligt regeringsgrundlag.

Her peger han på fire mærkesager: skatten skal ned, der skal skabes bedre vilkår for iværksættere, den offentlige sektor skal være mindre, og udlændingepolitikken skal justeres.

Hos De Konservative ønsker formand Lars Barfoed ikke at drøfte Liberal Alliances regeringsplaner. Han ryster til gengæld på hovedet af ideen om et borgerligt flertal, der udelukker De Konservative.

- Hvis man af et ærligt hjerte ønsker en borgerlig kurs efter valget med en mindre offentlig sektor og lavere skat, så skal man da ønske sig så stærkt et mandat bag det som muligt, så de partier, der vil i den retning, samlet set bliver styrket. Men med denne slags udtalelser er det svært at tage deres reelle ønsker i den retning alvorligt, siger Lars Barfoed til Berlingske.

/ritzau/

 

Dagens Gossip