LA vil have et slankere DR med politikerne på sidelinjen

DR skal slankes, og der er brug for markante reformer, men politikerne skal holde snitterne væk, når det skal besluttes hvordan.

Sådan lyder det fra medieordfører Mette Bock fra Liberal Alliance om Dansk Folkepartis forslag til, hvordan DR skal skæres i en kronik i Berlingske.

Partiet foreslår blandt andet, at P3 skal sættes i udbud, at P7 Mix skal lukkes, og at DR3 skal fjernes fra kanalfladen og i stedes lægges på nettet.

Alt i alt skal DR skæres med 25 procent over de næste fem år.

- DR skal være slankere, men det skal indgå i en mere langsigtet plan, hvor statsstøtten generelt afvikles.

- Men vi skal ikke tro, at vi skal være redaktion og direktion inde på Christiansborg og beslutte indhold og på hvilke kanaler, indholdet skal være. Det er et skråplan, siger Mette Bock.

DF-politikerne, Peter Skaarup, Alex Ahrendtsen og Morten Marinus, foreslår, at den offentlige finansiering af DR skal reduceres fra 3,7 milliarder kroner til omtrent tre milliarder kroner, som bør indfases over en femårig periode.

Derudover skal direktørlønningerne ned og flere af DR's redaktioner skal flyttes fra hovedstaden til provinsen.

Og der er bestemt også brug for ændringer i DR, mener Mette Bock.

- Der er brug for markante reformer. DR skal være et supplement til det, som det private marked producerer. En statsejet institution skal ikke konkurrere med det private marked, hvor det private kan selv.

Ifølge Liberal Alliance bør man blandt andet afskaffe licensen.

- DR bør være en abonnementsordning. Men jeg tror ikke, at vi kan undvære DR.

/ritzau/

 

Dagens Gossip