LA vil skrotte topskat - ikke hæve skattegrænse

Vi skal skrotte topskatten. Det er en misundelsesskat, som samfundet ifølge DI kan score 16 milliarder kroner på at fjerne. Det rækker ikke at hæve topskattegrænsen, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) åbner for.

Det siger Liberal Alliances skatteordfører, Merete Riisager.

- Det er godt, at Lars Løkke er klar til at se på topskatten. Men hvis han skal efterleve ambitionen i regeringsgrundlaget, så skal han gøre noget ved procentsatsen. Høje marginalskatter er så skadelige for vækst og velstand, siger Merete Riisager.

Færre betaler nu topskat, som er 15 procent af den sidst tjente krone. Grænsen blev hævet ved skattereformen, som S-R-SF-regeringen i 2012 indgik med Venstre og De Konservative.

Ved at hæve grænsen kan Løkke måske få en skattereform med Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, som afviser at sænke skatten for de rigeste, skriver Børsen.

- Vi vil ikke reducere topskatten. Men der er stor forskel på at sikre, at folk med almindelige indkomster ikke skal betale topskat, og så på at reducere selve topskatten, som vil føre til markante skattelettelser for dem, der tjener mest, siger Bjarne Corydon (S) til Børsen.

Dansk Folkepartis støtte afhænger af, hvem der skal betale for ændringen.

Venstre vil i foråret lave en skattereform, som først sænker bundskatten med støtte fra Liberal Alliance, siger Merete Riisager.

- Der skal også ske noget med bundskatten Det bakker vi op. Flere skal ud på arbejdsmarkedet, og det skal kunne betale sig at arbejde. Men vi skal fjerne topskatten, fordi det vil øge vækst og velstand betragteligt, siger Merete Riisager.

Spørgsmål: - Er det ultimativt, at topskatten skal væk?

- Vi arbejder ikke med ultimative krav. Men vi står meget fast på de rationelle argumenter, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip