Långivere har sendt Grækenland tilbud i sidste øjeblik

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, har i en telefonsamtale mandag med den græske premierminister, Alexis Tsipras, skitseret, hvordan en aftale kunne se ud, hvis den blev indgået i sidste øjeblik.

Det siger EU-Kommissionens cheftalsmand, Margaritis Schinas.

Han tilføjer, at det var Tsipras, der ringede til Juncker for at tale videre om den voldsomme krise, der er opstået efter det fejlslagne forsøg på at finde en løsning på den græske gældskrise.

Ifølge cheftalsmanden sagde Juncker - efter at have vendt sagen med formanden for eurogruppen, Hollands finansminister Jeroen Dijsselbloem - at Grækenland skal acceptere det seneste tilbud, der lå på forhandlingsbordet, da samtalerne blev afbrudt i weekenden.

Den græske regering skal også føre valgkamp for et ja ved folkeafstemningen på søndag om de internationale kreditorers krav til Grækenland om reformer og besparelser til gengæld for adgang til flere penge.

Samtidig kan Grækenland få et ikke nærmere defineret tilbud om, at der vil blive set på landets finansielle behov og den enorme gældsbyrde senere.

EU-Kommissionen er desuden parat til at følge en omfattende aftale med den græske regering op med en økonomisk indsprøjtning på 35 milliarder euro fra EU's strukturfonde med det mål at sparke gang i jobskabelse og vækst i Grækenland.

Juncker sagde ifølge cheftalsmanden til Tsipras, at hvis sådan en omfattende aftale skal blive til noget, skulle han have et svar fra Grækenland inden midnat natten til tirsdag.

- Men foreløbig har vi ikke modtaget noget. Og tiden løber, siger Margaritis Schinas.

Cheftalsmanden siger, at der fortsat er løbende kontakter mellem EU-Kommissionen og den græske regering om en løsning i sidste øjeblik på den græske gældskrise.

- Døren står fortsat åben for at indgå en aftale, men tiden løber hurtigt, siger han.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, antyder i en bemærkning, at det er for sent med et forslag i sidste øjeblik.

- I aften klokken 24 centraleuropæisk tid udløber programmet, konstaterer Merkel, og understreger, at hun ikke kender til andre forslag.

Forbundskansleren siger imidlertid samtidig, at "døren stadig står åben" for dialog med Grækenland.

/ritzau/

 

Dagens Gossip