Lady Gaga kritiseres for hitlistemanipulering

Popstjernen har været sygemeldt i et halvt år efter en stor hofteoperation og lægger an til et massivt comeback, der tager afsat i hendes nye single »Applause«.

Skæringen sivede sidste weekend ud på internettet i en ufærdig version og lækagen fik Gaga til at fremskynde udgivelsen, så »Applause« blev frigivet i mandags. Hun præsenterer nummeret live ved MTV Video Music Awards næste søndag den 25. august og følger nu op med en konkurrence.

Ved at kopiere kvitteringen for køb af skæringen på iTunes og maile den til Gaga kan hendes fans vinde fribilletter til iTunes-festivalen i London den 1. september.

»Jeg vælger vinderne midt i næste uge og det bliver de to fans, som har flest kvitteringer for køb af »Applause«, som kommer med«, skrev popstjernen i går på Twitter og tilføjede: »Tak kære britiske fans.
Jeg er så glad for at klatre opad på jeres singlehitliste igen«.

Kritikken af konkurrencen går på, at folk presses til at købe flere eksemplarer af singlen med det åbenlyse formål at drive den opad på hitlisten. Ifølge den amerikanske hjemmeside Examiner.com bruger mange af sangerindens fan, hvad der svarer til 1700 kroner eller mere på at købe downloads for at få de bedste chancer i konkurrencen.

Gagas koncert på iTunes-festivalen bliver hendes første optræden i London i over et år.

 

Dagens Gossip