Læge anklages for at fråse 2,7 forskningsmillioner væk på D'Angleterre-besøg og Hugo Boss-habitter

Gennem seks år levede en læge i sus og dus med udlandsrejser, dyre restaurantbesøg og indkøb af luksusvarer for i alt 2,7 millioner kroner.

Pengene skulle bruges til forskning, men gik altså i stedet til at finansiere lægens voldsomme luksusforbrug, mener Københavns Politi, der nu har tiltalt lægen for bedrageri.

Ifølge anklagen oprettede han i 2006 en konto i Danske Bank og overbeviste et medicinalfirma om, at kontoen tilhørte Rigshospitalet, hvorefter firmaet frem til 2013 indsatte i alt seks millioner kroner, der var beregnet til et forskningsprojekt, ind på kontoen.

Derefter gik lægen ifølge anklageskriftet ellers i gang med at bruge løs af pengene og kastede sig ud i indkøb af dyre mærkevarer som Louis Vuitton, diverse Apple-produkter og udlandsrejser.

Også dyre restauranter i både Danmark og i udlandet fik han angiveligt smag for. Herhjemme nød blandt andre D'Angleterre i København og Sejlklubbernes Restaurant i Charlottenlund glæde af lægens dyre smag.

I perioden fra 21. juni 2010 til 26. februar 2011 købte han ifølge anklageskriftet ikke mindre end tre Rolex-ure til 12.000, 80.000 og 160.650 kroner, og i marts 2012 blev det også til et par briller til knap 20.000 kroner.

I alt har han nået at bruge to af de seks millioner til privat luksusforbrug, mener anklageren.

Desuden er han tiltalt for databedrageri ved at være gået ind i Rigshospitalets regnskabssystem og godkendt, at der blev betalt private udgifter for ham for 522.933 kroner.

Den tiltalte læge nægter sig skyldig.

Tiltalen er formentlig blot den første i en række. I alt har Rigshospitalet sendt fem anmeldelser om misbrug af forskningsmidler til Københavns Politi.

Hospitalet valgte at gå til politiet efter en artikelserie i Jyllands-Posten, der i 2013 afslørede, at flere læger tilsyneladende har misbrugt forskningsmidler til privat forbrug.

Det bliver advokaturchef Per Justesen, som skal føre sagen ved Københavns Byret, og han kræver, at lægen sendes i fængsel for bedrageri.

Endnu er det ikke fastlagt, hvornår retssagen skal løbe af stablen, oplyser han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip