Læge anklages for at fråse 2,7 forskningsmillioner væk på D'Angleterre-besøg og Hugo Boss-habitter

Gennem seks år levede en læge i sus og dus med udlandsrejser, dyre restaurantbesøg og indkøb af luksusvarer for i alt 2,7 millioner kroner.

Pengene skulle bruges til forskning, men gik altså i stedet til at finansiere lægens voldsomme luksusforbrug, mener Københavns Politi, der nu har tiltalt lægen for bedrageri.

Ifølge anklagen oprettede han i 2006 en konto i Danske Bank og overbeviste et medicinalfirma om, at kontoen tilhørte Rigshospitalet, hvorefter firmaet frem til 2013 indsatte i alt seks millioner kroner, der var beregnet til et forskningsprojekt, ind på kontoen.

Derefter gik lægen ifølge anklageskriftet ellers i gang med at bruge løs af pengene og kastede sig ud i indkøb af dyre mærkevarer som Louis Vuitton, diverse Apple-produkter og udlandsrejser.

Også dyre restauranter i både Danmark og i udlandet fik han angiveligt smag for. Herhjemme nød blandt andre D'Angleterre i København og Sejlklubbernes Restaurant i Charlottenlund glæde af lægens dyre smag.

I perioden fra 21. juni 2010 til 26. februar 2011 købte han ifølge anklageskriftet ikke mindre end tre Rolex-ure til 12.000, 80.000 og 160.650 kroner, og i marts 2012 blev det også til et par briller til knap 20.000 kroner.

I alt har han nået at bruge to af de seks millioner til privat luksusforbrug, mener anklageren.

Desuden er han tiltalt for databedrageri ved at være gået ind i Rigshospitalets regnskabssystem og godkendt, at der blev betalt private udgifter for ham for 522.933 kroner.

Den tiltalte læge nægter sig skyldig.

Tiltalen er formentlig blot den første i en række. I alt har Rigshospitalet sendt fem anmeldelser om misbrug af forskningsmidler til Københavns Politi.

Hospitalet valgte at gå til politiet efter en artikelserie i Jyllands-Posten, der i 2013 afslørede, at flere læger tilsyneladende har misbrugt forskningsmidler til privat forbrug.

Det bliver advokaturchef Per Justesen, som skal føre sagen ved Københavns Byret, og han kræver, at lægen sendes i fængsel for bedrageri.

Endnu er det ikke fastlagt, hvornår retssagen skal løbe af stablen, oplyser han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip