Læge anklaget for mishandling af børn i årevis

Slag, spark, tramp og skub fra en far har ifølge Midt- og Vestsjællands Politi været normalt for fem børn i en periode over ni år.

Børnenes far, en læge, er tiltalt for mishandling ved grov vold, mens moren er anklaget for at kende til volden og lade den passere, skriver TV2.dk.

Volden startede ifølge anklageskriftet i sommeren 2005, og den er angiveligt stået på frem til maj i år. Det ældste barn er 13 år i dag, mens det yngste er fire år.

Anklager Sebastian Knop Reventlow bygger sagen på de fem børns forklaringer under afhøring hos politiet. Her har de angiveligt fortalt, at volden var gentagen og omfattende og skete på ugentlig - og nogle gange daglig - basis.

- Vi får indberetninger fra kommunen og skolen, og så indleder vi en efterforskning med det samme. Vores anklageskrift er rejst på baggrund af de forklaringer, børnene har givet, siger Sebastian Knop Reventlow til TV2.dk.

Børnene har ifølge anklageskriftet forklaret, at volden skete ved knytnæveslag i hovedet og på kroppen. Flere gange er børnenes ansigtet angiveligt blevet presset mod en senge eller der er taget kvælertag.

Samtidig er læge anklaget for at presse en bøjet finger eller knytnæve mod børnenes rygsøjler, skubbe dem omkuld, rive i ører og hår samt sparker og trampe iført træsko.

- Vi betragter det som en meget alvorlig sag, og hvis retten er enig i vores vurdering af sagen, forventer jeg betydelige fængselsstraffe, fortæller anklageren.

Moren til de fem børn nægter sig skyldig over for TV2.dk, og samtidig bedyrer hun også lægens uskyld.

Anklagemyndigheder har taget forbehold for at lægen skal frakendes sin autorisation.

Sagen starter ved Retten i Roskilde 6. august, og der forventes dom i sagen 8. august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip