Læge død af ebola på hospital i Nebraska

En kirurg fra Sierra Leone er død af ebola på et hospital i Nebraska, hvor han blev behandlet efter at være kommet tilbage fra Vestafrika i weekenden.

Dr. Martin Salia, der var amerikansk statsborger, blev smittet med ebola på et hospital i Freetown, siger hans familie.

- Han havde mange fremskredne symptomer på sygdommen ved indlæggelsen - blandt andet nyre- og åndedrætssvigt, hedder det i en erklæring fra lægeholdet, som behandlede ham på Nebraska Medical Center.

Tidligere er to andre smittede amerikanere blevet behandlet med succes på Nebraska Medical Center for Treatment i byen Omaha. Det drejer sig om hjælpearbejderen Rick Sacra og videojournalisten Ashoka Mukpo.

Antallet af personer, der er døde af den frygtede ebolavirus, er ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, over 5000. Langt de fleste af dem er blevet smittet i enten Liberia, Guinea eller Sierra Leone i Vestafrika.

Samlet set er over 14.000 blevet smittet med ebola, siden udbruddet blev kendt i marts. Det gør det til det største udbrud nogensinde.

Men ifølge David Nabarro, der leder FN's indsats for at bekæmpe ebola, er der inden for de seneste uger kommet flere tegn på, at antallet af nye tilfælde er faldende.

- Jeg er meget optimistisk i forhold til, at vi i de kommende måneder vil se en nedgang i antallet af nye tilfælde, og forhåbentlig vil udbruddet i løbet af næste år være afsluttet, siger han ifølge CBS.

Over 2800 mennesker er døde af ebola i Liberia, men antallet af nye tilfælde er på det seneste faldet dramatisk. Ifølge den liberiske regering er antallet af nye smittede faldet fra 500 om dagen til 50 daglige tilfælde i løbet af den sidste uge.

Ud af de i alt 5160 personer, der ifølge WHO er døde af ebola, er kun 13 af dødsfaldene sket uden for Liberia, Guinea og Sierra Leone. Det gælder Nigeria, Senegal, Mali, USA og Spanien.

/ritzau/Reuters© www.pub/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip