Læge i Danmark fik tvangsfjernet tvillinger: De gjorde det, fordi jeg er russer

En sag om en tvangsfjernelse af to tvillingebørn på 6 måneder fra en dansk læge i Nordsjælland, vækker opsigt og forargelse i Rusland, efter at et af de største medier i Rusland har beskrevet sagen.

I et interview med Lifenews fortæller den 45-årige russisk-fødte Anjelika Dobrosselskaia, der er dansk statsborger og arbejder som læge på et hospital i Nordsjælland, at hun har fået tvangsfjernet sine 6 måneder gamle tvillinger, fordi hun stammer fra Rusland. 

 - Mine børn er taget fra mig af en eneste grund: Fordi Danmark er russofobisk og hader Rusland, siger hun til Lifenews, der når ud til 30 millioner russere. 

I interviewet fortæller Anjelika Dobrosselskaia desuden, at de danske myndigheder skulle have begrundet tvangsfjernelsen med, at hun talte russisk til børnene, og at hun har nattevagter som læge på et hospital i Nordsjælland. 

Den 45-årige læge er den eneste kilde til historien, og det har ikke været muligt for dagens.dk at få bekræftet oplysningerne eller få en uddybbende kommentar fra Anjelika Dobrosselskaia. 

Danmark tvunget til at stjæle børn fra indvandrere

I de mange kommentarer til historien udtrykker læserne forargelse over historien, og den russiske børneombudsmand, Pavel Astachoff, siger, at han vil gå ind i sagen. 

Ifølge Astachoff hænger tvangsfjernelsen sammen med, at området for tvangsfjernelser er blevet privatiseret i Danmark, (det er ikke privatiseret red.) og at de faldende fødselstal i Skandinavien gør det nødvendigt at tvangsfjerne børn fra indvandrere. 

- Vi vil virkelig gerne hjælpe Anjelika, selvom hun frasagde sig sit russiske statsborgerskab, det er et spørgsmål om menneskerettigheder, siger Astachoff til Lifenews

Dagens.dk arbejder på at få en kommentar fra Anjelika Dobrosselskaia.  

Har du oplysninger i sagen kan du kontakte [email protected]

 

 

 

Dagens Gossip