Læge: Jeg har udskrevet doping til 150 elitesportsfolk

En britisk læge hævder, at han har udskrevet forbudte, præstationsfremmende lægemidler til 150 sportsudøvere i verdenseliten på tværs af sportsgrene som fodbold, tennis, boksning, cricket og cykling.

Det skriver avisen The Sunday Times, som beskriver, hvordan lægen Mark Bonar fortæller om de mange sportsfolk på kundelisten i en film optaget med skjult kamera.

Blandt de mange sportsfolk er angiveligt fodboldspillere fra Premier League-klubberne Arsenal, Chelsea og Leicester City.

Det har ikke været muligt for avisen at få bekræftet lægens påstand, og der er ifølge avisen ingen beviser for, at de unavngivne spillere har været i behandling hos Mark Bonar. Der er heller intet, der beviser, at klubberne skulle have kendskab til Bonars mulige forhold til spillerne.

Alligevel ses lægen prale med sine "hemmelige patienter" i videoklippet.

Mark Bonar taler angiveligt med to journalister, der har udgivet sig for at være forretningsforbindelser, på en restaurant, da han kommer med afsløringen.

De kontroversielle påstande kommer i forlængelse af en udmelding, hvor lægen argumenterer for, at forbudte midler bør gøres lovlige, hvis sportsudøvere samtidig bliver tilset af specialister.

Samtidig siger han, at cykelstjernen Lance Armstrong er blevet uretfærdigt behandlet for sin dopingskandale, fordi alle hans konkurrenter i Tour de France "kører i samme gear".

The Sunday Times skriver, at Mark Bonar behandlede sine kendte klienter i sin private klinik og tog tusindvis af pund for sine ydelser ud i ulovlige lægemidler.

- I de seneste seks år har han behandlet mere end 150 sportsfolk fra Storbritannien og i udlandet med forskellige forbudte stoffer såsom epo, steroider og væksthormoner, og de sportslige forbedringer var fænomenale, lyder det i avisen ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge The Sunday Times blev de britiske antidoping-myndigheder første gang tippet om Mark Bonars fordækte aktiviteter for to år siden, men lod ham fortsætte uden at følge op på mistanken.

/ritzau/

 

Dagens Gossip