Læge: Kræft er "den bedste død", så lad være med at kurere den

02/01/2015 07:44

Sol Stoffregen

Nyheder

Mest læste i dag

Modsat det meste af verdens befolkning er den engelske læge Richard Smith tilsyneladende ikke interesseret i, at videnskaben finder mirakelkuren mod den store dræber: kræft.

Richard Smith, tidligere tv-læge på BBC, TV-AM og redaktør på fagbladet British Medical Journal, har luftet sin mening på sin blog, hvor han skriver, at kræft-døden er at foretrække frem for fx en pludselig død, død af demens eller død fra organsvigt. Det skriver den engelske avis Daily Mail.

Læs også: Derfor bør kvinder sove længere end mænd

Derfor mener den kontroversielle læge, at vi skal stoppe med at smide store milliardbeløb efter kræftkure, når vi ønsker den langsomme død, som kræft ofte er, skriver lægen med henvisning til surrealismens store mand, Luis Buñuel, som higede efter en langsom død.

"Du kan nå at sige farvel, reflektere over dit liv, efterlade beskeder, måske besøge specielle steder for sidste gang, lytte til din yndlingsmusik, læse kærlighedsdigte og forberede mødet med den skaber, du tror på, eller nyde evig glemsel", skriver Richard Smith på bloggen og tilføjer:

"Det er, efter min mening, en romantisk udsigt til at dø, men det er opnåeligt med kærlighed, morfin og whiskey. Men hold dig væk fra overambitiøse onkologer og lad os stoppe med at spilde milliarder i forsøget på at helbrede kræft, som potentielt efterlader os til at dø en langt mere forfærdelig død".