Læge: Kvinder bør have betalt fridag, når de har menstruation

Russerne kommer. Menses. Lort. Den månedlige menstruation har mange navne, og nu mener en britisk, anerkendt professor i gynækologi, at den skal have sit helt eget navn og plads på lønsedlen.

Kvinder, der menstruerer er nemlig mindre produktive, har lavere selvværd, hvilket påvirker deres motivation og indsats, og så gør det dem “groggy”, altså øre i hovedet.

Derfor skal de have fri, mens det varer, mener han:

- Det handler om en til tre dage månedligt, som skal adskilles fra sygefravær. Menstruation er jo ikke en sygdom, understreger Gedis Grudzinskas til Daily Mail.

Argumentet er, at motivationen stiger og indsatsen blandt kvinderne altså bliver bedre, hvis de får fri i de dage, hvor perioden er værst for dem.

Gedis Grudzinskas er tidligere tilknyttet et anerkendt sygehus, Bartholomomews Hospital i London og har nu egen praksis.

I Japan og Inodnesien har kvinder allerede lov til at tage fri fra arbejdet. Kvinder kan således i nogle tilfælde få menses-bonus, hvis de går på job og trodser den røde strøm. 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip