Læge: Når du er færdig med denne artikel, er du klar til at kvitte smøgerne

“Jeg elskede at ryge. Eller i det mindste troede jeg, at jeg elskede det.”

Sådan begynder lægen Max Pemberton en artikel i britiske Daily Mail

For skønt storrygeren vidste, hvor skadelig tobakken var, kunne han simpelthen ikke stoppe med den. Men han mener nu at have fundet nogle enkle og helt konkrete råd til, hvordan man får bugt med trangen.

1. Skriv en positivliste
Hvad elsker du ved cigaretter og hvorfor? Det er lige meget, hvor dumme grundene lyder. Det vigtige er, at du begynder at tænke over, hvad cigaretterne giver dig.

2. Skriv en udfordringsliste
Hvad forhindrer dig i at holde op med at ryge? Denne kan være sværere end som så, fordi du ofte kan klare dig uden cigaretter længe, uden at tænke over det, men vi skaber en masse myter om, hvorfor vi ikke kan lade være.

3. Hvad ville et rygestop give dig?
Gå nu tilbage til den første liste. Skriv ned, hvilke fordele der er ved at holde op med at ryge. Hvorfor har du lyst til at blive ikke-ryger?

Læs også: 10 ting rygere er trætte af at høre

De grunde, du skrev i den første liste for at blive ved med at ryge, er en illusion. I stedet vil tingene på denne liste få det til at virke som om, du prøvede at retfærdiggøre noget, der ikke gav mening.

4. Spil djævlens advokat
Forestil dig, at du er advokat i en retssag. Bring de bedste argumenter for at blive ved med at ryge på banen. Skift så side og argumentér for det modsatte synspunkt ud fra den tredje liste. Du skal overbevise dommeren og juryen om, at rygning er tåbeligt.

Ifølge dr. Max Pemberton skal den sidste øvelse få dig til at reflektere over, hvad der sker i dit hoved, når du ryger. Den skal få dig til at se objektivt på hele situationen og give den distance, det kræver, at begynde processen med et rygestop.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip