Læge undergår undersøgelser for ebola i New York

Et hospital i New York er ved at undersøge en læge for ebola, efter at han er vendt hjem fra Vestafrika med ebola-lignende symptomer, lyder det ifølge byens sundhedsmyndigheder.

Manden blev med høj feber hastet med ambulance til Bellevue Hospital fra sit hjem i Harlem.

Resultatet af blodprøverne ventes at være klar inden for 12 timer. Sundhedspersonale tager altid to prøver for at verificere resultaterne.

Patienten har høj feber og maveonde og undersøges på grund af sin "nylige rejsehistorik, mønster af symptomer og tidligere arbejde," lyder det ifølge sundhedsmyndighederne.

Det drejer sig om en læge fra Læger uden Grænser, som ifølge Wall Street Journals oplysninger er 33 år gammel og har været udsendt til Guinea.

Organisationen selv vil dog ligesom i lignende andre tilfælde ikke bekræfte oplysningerne.

- En person i New York City, som for nylig arbejdede for Læger uden Grænser i et af de ebolaramte lande i Vestafrika, orienterede i morges vores kontor om, at vedkommende havde fået feber, meddeler Læger uden Grænser.

Bellevue er et af tre hospitaler på Manhattan og et af otte i delstaten New York, der er udstyret til at håndtere patienter, som er diagnosticeret med ebola.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen, WHO, er 4877 mennesker døde af den farlige virus. 9936 mennesker i Guinea, Liberia og Sierra Leone, de hårdest ramte lande af det værste ebola-udbrud hidtil, er smittet.

På et topmøde i Bruxelles har de europæiske stats- og regeringschefer diskuteret ebola-indsatsen torsdag aften og udnævnt EU's kommende kommissær for humanitær bistand og krisehåndtering, cyprioten Christos Stylianides, til posten som EU's koordinator i kampen mod ebola.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, udpegede i sidste uge sin egen ebola-koordinator efter voldsom kritik af den amerikanske ebola-indsats, nu da to sygeplejersker i Texas har fået virussen efter at have plejet en liberisk patient, som døde af ebola på et hospital i delstaten.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip