Lægeorganisation fik penge til tre millioner mæslingeskud

admin

425 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

For første gang nogensinde har Læger Uden Grænser søndag haft indsamlere på gaderne i Danmark for at samle penge ind til organisationen. Omkring 4500 har samlet over fem millioner kroner ind, oplyser direktør for Læger Uden Grænser Jesper H. Brix.

- Det var helt fantastisk. Jeg synes, vi har fået en helt fantastisk opbakning både fra de danskere, der har været på gaden og dem, der har taget imod vores indsamlere. Jeg er nærmest overvældet, siger han.

Først og fremmest er direktøren glad for pengene. Men han er også særligt glad for afsenderen.

- Vi har i allerhøjeste grad brug for de almindelige danskeres velvilje til at give os penge, fordi vi bevidst kun tager en lille procentdel fra staten, siger Jesper Brix.

- Vi har en regel om, at højst 20 procent af vores penge må komme fra regeringer, fordi vi gerne vil holde os uafhængige i de konflikter, vi arbejder i.

- Så det er essentielt at få penge ind, for at vi kan operere udelukkende ud fra lægefaglige behov og ikke ud fra politiske behov.

Ifølge Jesper H. Brix vil pengene nu blive kanaliseret til organisationens medarbejdere i flere konfliktområder.

- Det er lande som Den Demokratiske Republik Congo, Den Centralafrikanske Republik, Sydsudan, og de kan også bruges til at få hjælpen frem i Syrien, siger han.

- Pengene kommer til at gå ud til alle de her mennesker, der har massivt behov for vores akutte hjælpearbejde.

- For en million kroner kan du vaccinere omkring 625.000 børn for mæslinger. Det kan virkelig være med til at gøre en kæmpe forskel.

Læger Uden Grænser har aldrig tidligere sendt indsamlere på gaden, da det i Danmark er bestemt ved lovgivning, hvilke organisationer der må stemme dørklokker for et velgørende formål.

Først i 2014 kom Læger Uden Grænser med på listen over organisationer med tilladelse til at samle ind, oplyser Jesper H. Brix.

/ritzau/