Læger holder hjernedød gravid kvinde i live: Forsøger at redde ufødt barn

Robyn Benson ligger på hospitalet i Victoria i den canadiske stat British Columbia. Hendes hjerne er holdt op med at virke, men hendes krop bliver holdt i live i håb om, at hendes ufødte søn vil overleve.

Fornylig trak en lignende sag om en gravid hjernedød kvinde store overskrifter i både USA og internationalt. Marlise Munoz' familie førte en bitter strid med hospitalet helt til domstolene, fordi lægerne nægtede at slukke for den hjernedøde kvindes respirator.

Men hvor Marlise' mand Eric Munoz kaldte det for "ondskabsfuld lemlæstelse" af hans kones krop, så ser Robyn Bensons familie helt anderledes på dilemmaet.

LÆS OGSÅ: Dommer slukker for gravid hjernedød kvindes respirator

- Vi besøger hende hver eneste dag, og hun gør så meget for, at vores søn kan vokse. Hendes hjerne er ikke i live, men hun er, siger Dylan Benson til CTV News.

Hans og familiens mareridt begyndt kort efter jul. Robyn fik en frygtelig hovedpine og sendte sin mand af sted efter smertestillende piller. Da han kom hjem igen, fandt han hende bevidstløs på gulvet.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Lægerne opdagede en voldsom hjerneblødning, og kort efter blev kvinden erklæret hjernedød, men man opgav ikke at redde parrets første barn.

Hvis det går, som lægerne ønsker, bliver den lille dreng i sin mors mave i seks uger mere. På den tidspunkt vil Robyn være 34 uger henne i graviditeten, og dermed burde barnet været stærkt nok til at overleve.

Det er netop på det punkt, at sagerne om de to hjernedøde kvinder adskiller sig.

LÆS OGSÅ: Ny Super Bowl-reklame får dit hjerte til at smelte: Hundehvalp kæmper for sin bedste ven

Marlise Munoz var kun gravid i 14 uge, da hun blev ramt af en blodprop og erklæret hjernedød. Skanninger viste senere, at fostret havde misdannelser, vand i hovedet og tegn på hjerteproblemer. Alligevel fastholdt hospitalet i Texas, at den lokale lovgivning forbød dem at stoppe livsbevarende behandling af en gravid.

I mandags blev Marlise Munoz' respirator dog slukket, efter en dommer havde givet familien medhold i sagen.

Tilbage i Victoria sidder Dylan Benson i en ubegribelig svær situation, selv om ham og lægerne er enige i denne sag. Han tæller dagene, til hans søn kan blive født ved kejsersnit. En dag som samtidig bliver hans hustrus død. 

Se TV-indslag om Robyn Benson herunder: 

 

Dagens Gossip