Læger: Ny tilsynsplan fremmer patientsikkerheden

Lægeforeningen roser Sundhedsstyrelsens nye handlingsplan for fremtidens tilsyn med organisationer, læger og andre sundhedspersoner.

Patientsikkerheden kan nemlig fremmes, hvis Sundhedsstyrelsen har mulighed for at gribe tidligere ind. Det siger formanden for Lægeforeningen, Mads Koch Hansen.

- Det er positivt, at Sundhedsstyrelsen vil øge både kvaliteten og fagligheden i tilsynet med læger, og at tilsynet skal være mere effektivt. Det har været flere sager, hvor man har undret sig over, at Sundhedsstyrelsen ikke har grebet ind tidligere, siger han i en pressemeddelelse.

Formanden peger på, at der har været en alt for stor forskel i styrelsens tilgang til de enkelte læger i tilsynssager.

- Vi har efterspurgt en prioritering af sagerne og en mere ensartet sagsbehandling. Samtidig er det også vigtigt, at styrelsen mener det alvorligt, når den vil kvalitetssikre sagsbehandlingen. Det er afgørende, at både patienter og læger kan stole på, at retssikkerheden er høj, siger han.

Mandag har Sundhedsstyrelsen sendt en handlingsplan til sundhedsminister Nick Hækkerup (S), hvor styrelsen foreslår 25 nye indsatser fordelt på ni områder, der skal sikre, at Sundhedsstyrelsen bliver bedre til at reagere, når patientsikkerheden er i fare.

Lægeforeningen understreger, at det er vigtigt, at Sundhedsstyrelsen også får de nødvendige ressourcer til at føre planen ud i livet.

- Handlingsplanen lægger op til store fundamentale forandringer i hele strukturen for tilsynet. Det bliver en kæmpe opgave, og det hænger ikke sammen, hvis handlingsplanen ikke følges op af de nødvendige økonomiske rammer.

- Det er nødvendigt, at Sundhedsministeriet aktivt understøtter de nye initiativer økonomisk, siger Mads Koch Hansen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip