Læger og sygeplejersker roser sundhedsudspil fra KL

Lægerne og sygeplejerskerne er klar til at samarbejde for at styrke det nære sundhedsvæsen, som KL mener, der skal til for at forbedre sundhedsvæsnet i Danmark.

KL er lørdag kommet med et nyt sundhedsudspil "Sammen om sundhed", hvor de appellerer til bedre samarbejde mellem kommunerne, regionerne, regeringen og andre sundhedsaktører med 41 konkrete anbefalinger.

Og samarbejde er vejen frem til at skabe et bedre sundhedsvæsen i Danmark, mener også lægerne og sygeplejerskerne. Det er den helt rigtige vej at gå, mener formanden for Dansk Sygeplejeråd, Grete Christensen.

- Det er godt at se, at kommunerne er klar til et opgør med silotænkningen, hvor hver enkelt kommune eller sygehus er ansvarlig for egen behandling. Omdrejningspunktet skal være borgerens forløb, og ikke den enkelte behandler ellers institutions indsats.

- Det er positivt, at KL sætter en dagsorden med fokus på nye kompetencer og nye måder at gøre tingene på. Og at de samtidig markerer, at alle borgere skal sikres sundhedstilbud af høj kvalitet, siger hun.

Også i Lægeforeningen mener man, at der i dag er alt for stor forskel på kommunernes sundhedstilbud.

- Derfor er det meget positivt, at KL selv tager fat i problemet og prioriterer, at borgerne skal kunne regne med, at de får fagligt velfunderede tilbud – uanset hvor de bor, siger formand Andreas Rudkjøbing.

- KL signalerer, at der er brug for samarbejde på tværs blandt sundhedsvæsnets aktører for at løse denne store opgave. Det er klart, at her skal sundhedsprofessionelles erfaringer og viden også i spil.

Og Lægeforeningen er klar til samarbejde, men det kræver også en indsats fra sundhedsminister Sophie Løhde (V).

- Vi bidrager meget gerne, og vi vil derfor endnu en gang opfordre sundhedsministeren til at invitere sundhedsfaglige organisationer med i det arbejde med en plan for det nære sundhedsvæsen, som regeringen snart vil sætte i gang, siger Andreas Rudkjøbing.

/ritzau/

 

Dagens Gossip