Læger uden Grænser igen udsat for bomber mod sygehus

Et hospital, som drives af Læger uden Grænser (MSF), blev mandag aften ramt af bomber fra saudiarabiske kampfly, oplyser hjælpeorganisationen på Twitter.

- MSF's anlæg i Saada blev i går aftes ramt af flere luftangreb, mens patienter og ansatte befandt sig i bygningen, skriver Læger uden Grænser på det sociale medie.

Angrebet sker tre uger efter, at et MSF-hospital i den afghanske by Kunduz blev bombet af amerikanske kampfly med mindst 30 dræbte til følge, hvilket USA's præsident efterfølgende har beklaget dybt.

Adskillige rapporteres såret efter mandagens angreb i Yemen ifølge hospitalsdirektøren, som citeres af nyhedsbureauet Saba, der er under Houthi-oprørernes kontrol.

- Luftangrebene har ødelagt hele hospitalet med alt, hvad der var derinde: Udstyr og medicinske forsyninger. Adskillige er lettere såret, siger lægen Ali Mughli.

Nyhedsbureauet rapporterer også om luftangreb, der har ramt en pigeskole og boliger i nærheden. Disse oplysninger er ikke bekræftet fra andet sted.

Sadaa ligger i det nordlige Yemen ikke langt fra grænsen til Saudi-Arabien.

En arabisk koalition af lande ledet af Saudi-Arabien indledte i foråret en bombekampagne i Yemen for at fjerne houthierne fra magten.

Saudi-Arabien ønsker præsident Abd Rabbuh Mansur Hadi, som måtte flygte ud af landet tidligere på året, genindsat.

Konflikten har kostet flere end 5600 mennesker livet.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har ligesom MSF opfordret til en "grundig og upartisk undersøgelse af angrebet" i Kunduz 3. oktober.

MSF i Danmark har tidligere haft danske nødhjælpsarbejdere i Kunduz, men de vil nu afvente en undersøgelse af angrebet, før de igen tager stilling til, om der skal sendes danskere til området.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip