Læger Uden Grænser: Situationen er kaotisk i Kunduz

Situationen på det hospital i Kunduz, Afghanistan, som natten til lørdag blev ramt af bomber, er dybt kaotisk, oplyser kommunikationsdirektør i Læger Uden Grænser, Anne Sophie Bonefeld.

Tre ansatte fra Læger Uden Grænser er bekræftet døde, mens 30 er savnet. Da bomberne faldt, befandt omkring 80 af organisationens ansatte sig på hospitalet - både internationale og lokale ansatte. Ingen danskere er udsendt til Kunduz, lyder det.

- Alle er i dybt chok, siger Anne Sophie Bonefeld, som har fået de første meldinger om den kaotiske situation efter bombeangrebet.

- Der bliver givet førstehjælp til patienterne. Ilden skal slukkes, og man prøver desperat at finde ud af, hvad der er sket med de ansatte og resten af patienterne, siger hun.

Angrebet mod hospitalet, der står i brand og er så godt som ødelagt, skete klokken 02.10 lokal tid i Afghanistan. Billeder fra stedet viser en bygning omspændt af flammer.

Det kan have været amerikanske bomber, der utilsigtet har dræbt personalet fra Læger Uden Grænser, meddeler Nato ifølge AFP.

Ud over de ansatte var der 105 patienter til stede på hospitalet i byen Kunduz, hvor der den seneste uge har udspillet sig heftige kampe.

- Det er et sindssygt tilbageslag for alle, der skal have lægehjælp i Kunduz, at vi nu slet ikke kan levere nogen form for lægehjælp, siger Anne Sophie Bonefeld.

- Hospitalet ligger ved frontlinjen, og der har været et stort indryk af patienter. Vi har patienter, som har ligget overalt på gangene og kontorerne, simpelthen fordi der har været så meget brug for lægehjælp, siger kommunikationsdirektøren.

Læger Uden Grænser har siden mandag behandlet 394 sårede på hospitalet, oplyser organisationen.

Flere hundrede krigere fra den islamistiske Talibanbevægelse indtog mandag byen, som er den femtestørste i Afghanistan.

Men efter hårde kampe kunne den afghanske regering natten til torsdag meddele, at Kunduz igen er tilbage på regeringens hænder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip