Læger uden Grænser vil ændre strategi i ebola-kampen

Der er brug for hurtige udrykningshold i indsatsen mod ebola, lyder det fra organisationen Læger uden Grænser, som mener, at det er på tide at ændre strategi i Vestafrika.

Den humanitære organisation meddeler, at den for første gang i år oplever et fald i antallet af registrerede patienter på behandlingsstederne i Liberia.

Nye brændpunkter for udbrud dukker imidlertid fortsat op, og derfor er der behov for udrykningshold, som hurtigt kan nå frem og bringe smitten under kontrol, siger Læger uden Grænsers ebola-chef i Liberia, Fasil Tezera.

- Isolationsstederne i Monrovia og andre dele af landet har nået en passende kapacitet, og det er på tide at tilpasse strategien, hvis vi skal bevare kontrollen og slå epidemien ned.

- Vi bør prioritere en mere fleksibel tilgang, som muliggør en hurtig reaktion på nye udbrud, og samtidig skal vi have det etablerede sundhedsvæsen op at køre igen, Fasil Tezera.

På et af Læger uden Grænsers behandlingscentre i det nordlige Liberia i byen Foya - ved udbruddets epicenter - var der 30. oktober ikke flere patienter, mens der var 50 indlagt i Monrovia på et center med kapacitet til 250.

Verdenssundhedsorganisationen WHO har bekræftet et fald i antal smittetilfælde i Liberia, hvor 2697 har mistet livet ud af i alt 6525 smittede.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip