Læger: Vi får først ebola under kontrol om et halvt år

Der vil gå yderligere seks måneder, før sundhedspersonalet kan få kontrol med ebola-udbruddet i det vestlige Afrika, vurderer Læger uden Grænser, MSF.

- Det forværres hurtigere og bevæger sig hurtigere, end vi kan nå at reagere på, siger MSF-lederen Joanne Liu og sammenligner situationen med krigslignende forhold.

- Det bevæger sig og fremrykker, men vi har ikke nogen anelse om, hvordan det foregår. Ligesom i krigstider er infrastrukturen fuldstændig brudt sammen, siger hun.

Udbruddet af den dødelige sygdom begyndte i skovområderne på grænsen mellem Guinea, Sierra Leone og Liberia i begyndelsen af året og har siden også spredt sig til det folkerige land Nigeria.

- Hvis vi ikke får stabiliseret Liberia, vil vi aldrig kunne stabilisere regionen, siger Joanne Liu.

Sygdommen har kostet knap 1100 mennesker livet i det vestlige Afrika. Torsdag meddelte verdenssundhedsorganisationen, WHO, at "epidemien er blevet voldsomt undervurderet", og at "ekstraordinære foranstaltninger er nødvendige" for at få kontrol med sygdommen.

Fredag har Den Internationale Olympiske Komité, IOC, meddelt, at atleter fra ebola-ramte lande er blevet nægtet at deltage i ungdoms-OL, som indledes i Kina lørdag.

Beslutningen, som rammer tre unge atleter, blev taget "med henblik på at sikre sikkerheden for alle deltagere", lyder det i en fælles pressemeddelelse fra de kinesiske arrangører og IOC.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip