Lægerne dømte ham færdig: Jermain Taylor tager VM-titel

Jermain Taylor nåede natten til torsdag et foreløbig højdepunkt i sit kontroversielle comeback til boksesporten.

Den 36-årige amerikanske mellemvægter erobrede nemlig VM-bæltet hos IBF, da han i Mississippi vandt en sikker pointsejr over australske Sam Soliman.

For fem år siden indstillede Taylor sin boksekarriere efter et grusomt knockout-nederlag til Arthur Abraham i Super Six-turneringen. Amerikaneren pådrog sig en mindre blødning i hjernen, og lægerne frarådede ham nogensinde at gå i ringen igen.

Taylor valgte at trække sig fra den højtprofilerede Super Six-turnering, hvor planen var, at han skulle have mødt Mikkel Kessler.

I 2011 var han alligevel tilbage i bokseringen til trods for lægernes dom. Forud for mødet med Sam Soliman havde Jermain Taylor vundet de første fire kampe i sit comeback. Sejren over favoritten Soliman var kronen på værket.

Taylor vandt opgøret med dommervoteringerne 116-111, 115-109 og 116-109 over den 40-årige australier, der var i gulvet flere gange, men gennemførte kampen til trods for en knæskade.

Jermain Taylors rekordliste lyder nu på 33 sejre, fire nederlag og en enkelt uafgjort kamp.

Det er ikke kun af sundhedsmæssige årsager, at amerikaneren er et kontroversielt navn i international boksning. Tidligere på året blev han løsladt mod kaution i en sag, hvor han menes at have skudt og såret sin fætter.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip