Lægerne har givet op: Fem døtre samler penge ind for at redde kræftsyg mor

Lægesekretær Hanne Koller Nielsen fik pludseligt meget ondt i højre side af maven, da hun i sommers var på tur på sin mountainbike.

I første omgang troede lægerne, at hun havde galdesten og betændelse i galdeblæren. Hun skulle opereres, men først skulle hun ultralydsscannes. Her kunne hun se i lægens ansigt, at der var noget helt galt. Da hun fik besked på at ringe efter sin mand, vidste hun, at det var alvorligt.

Læs også: Henrik skal dø af kræft: Her er ægtepars rørende fortælling

Smerten kom fra en sjælden og aggressiv form for kræft i galdegangene. Her havde hun en tumor på hele 12 centimeter, som havde bredt sig op til leveren. Beskeden var klar: Hanne ville dø inden for tre måneder.
Men Hanne var ikke klar til at forlade sin mand og sine fem døtre, Karen, 15, Maria, 17, Helena, 20, Jannie, 26, og Camilla, 27.

Hun er stadigt dødeligt syg, men indstillet på at kæmpe til det sidste.

- Det svinger meget med min mor. Nogle gange er hun ved rigtig godt mod og tror på, at det hele nok skal gå. Hun vil gerne kæmpe, men det er meget svært, fortæller Hannes ældste datter, Camilla Schack Nielsen til Dagens.dk.

Samler ind for at redde mors liv

Døtrene har startet en indsamling, så familien kan få råd til behandlinger hos kræftspecialister i Heidelberg og Berlin i Tyskland.

I Heidelberg har man en strålekanon, der med millimeters præcision kan ramme tumorerne. Hvor meget det kommer til at koste, er svært at forudsige, men familien har haft kontakt med Mai Nielsen, der for nyligt fortalte om sit sygdomsforløb i TV Avisen. Hun led af samme kræftform og var også blevet opgivet af lægerne i Danmark. Hun er i dag kræftfri, og hendes behandlinger alene i Berlin kostede omkring 280.000 kr.

Læs også: Sendt fra himlen: Død kvinde giver rørende julegave til sin familie 

Pigernes indsamling er indtil videre nået op på 9000 kroner, og de er rørt over de mange mennesker, der tænker på dem, beder for dem og deler deres egne erfaringer med dem.

- Det er overvældende, og det er med til at give os håb, siger Camilla.

Dejligt vi har hinanden

Hun er sammen med sin forlovede flyttet hjem til familiens hus i Vrøgum, så der hele tiden er nogen hjemme til at hjælpe hendes mor, og så hendes to yngste søstre, der stadig bor hjemme, heller ikke skal være alene, når far er på arbejde.

Her prøver de i fællesskab at få en hverdag op at stå. De skiftes til at lave mad og køre den yngste søster, Karen, til håndbold i Esbjerg.

Læs også: Kræftsyge Betina kæmpede til det sidste: Læs hendes barske historie

- Jeg er bare glad for, at vi har hinanden, det er en stor hjælp. Vi snakker meget om det derhjemme. Selvfølgelig er det hårdt, og nogle gange bliver vi pludseligt kede af det uden grund, og vi kan hver især være lidt umulige. Men det er dejligt, at vi har hinanden, siger Camilla.

Hun fortæller, at det er svært at forstå, at hendes mor er ramt af denne kræftform, der ellers oftest rammer ældre mænd. Hun har altid haft en aktiv livsstil, spiser sundt og ryger og drikker ikke.

Hanne blev igen den 29. december indlagt på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. I går fik hun opereret en kapsel ind i siden af halsen, som lægerne kan få blodprøver fra og give kemo og medicin igennem, da hendes blodårer i armene er helt ødelagte af de mange prøver og kemobehandlinger, hun har været udsat for under hele forløbet.

Jeg vil kæmpe med alt, jeg har

Overlever hun kræften, har hun besluttet, at hun vil vie sit liv til at hjælpe andre kræftpatienter gennem systemet, som har været lidt af en jungle, selv for hende, der som lægesekretær kender det indefra.

Camilla fortæller, at hendes mor normalt helst vil klare sig selv og kun nødigt beder andre om hjælp. Derfor var hun heller ikke vild med at bede andre om penge til behandlingen i Tyskland. Men hun ved, at det er hendes sidste chance, og hun er overvældet over sine døtres indsats.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Jeg er dybt rørt over mine pigers initiativ. Jeg kæmper med alt hvad jeg har i mig og vil forsætte med at kæmpe, elsker mine piger og elsker livet. Ved næsten ikke hvad jeg skal sige til jer alle....Lyder så underligt blot at sige tak,...er dybt berørt over mine pigers format og jeres opbakning, så mit tak til jer er ikke blot et tak, men indeholder også min dybeste respekt for jer alle, og stolthed over at der findes mennnesker som jer, nogle af jer kender jeg, andre ikke, men tro mig, det er virkelig stort for mig dette her. I giver mig alle mere styrke, skriver hun fra sygesengen på indsamlingens hjemmeside.

Det er langt fra sikkert, at behandlingen kan redde Hannes liv, men hun og familien har stadig håb.

- Vi ved selvfølgelig godt, at der en risiko for, at vi mister vores mor, men vi vil kæmpe alt, vi kan, for at det ikke sker, siger Camilla.

 

Dagens Gossip