Lægesekretærer får tilkæmpet sig lille lønstigning

Omkring 2000 lægesekretærer kan se frem til en lille lønstigning, efter at deres fagforening, HK/Privat, og Praktiserende Lægers Arbejdsgiverorganisation onsdag aften efter flere timers forhandlinger i Forligsinstitutionen har bilagt en overenskomststrid.

- Vi er blevet enige om en tilfredsstillende løsning, som gør, at vi vil anbefale resultatet, siger faglig sekretær i HK/Privat, Birgitte Schneider, i en kommentar til Ritzau.

Lægernes arbejdsgiverorganisation, PLA, havde spillet ud med en nul kroners lønstigning til lægesekretærerne.

Men det ville deres lægesekretærer ikke finde sig i, da lønnen normalt følger overenskomsten for deres kolleger på det offentlige område. Og de har fået en regulering af lønnen på 2,2 procent over to år.

Helt så meget får de praktiserende lægers sekretærer dog ikke nu.

- Vi er blevet enige om en meget kort overenskomst, som kun kører året ud. Vi får pr. 1. oktober i år en lønstigning på 0,64 procent, svarende til den offentlige stigning, og skal så i et lønudvalg se på den fremtidige løndannelse på området, siger Birgitte Schneider.

Hun hæfter sig desuden ved, at der kommer forbedringer på barsel og bedre vilkår for tillidsrepræsentanter og for elever. Samt at parterne har aftalt at se på en målrettet efteruddannelse for lægesekretærerne.

Lønstriden fik i slutningen af september overenskomstforhandlingerne til at bryde sammen, efter at de i forvejen var forsinket på grund af lægernes konflikt med Danske Regioner i løbet af foråret og sommeren.

Den var også årsagen til, at de praktiserende læger ikke mente at have råd til at give deres sekretærer en lønstigning.

HK/Privat udsendte efter sammenbruddet strejkevarsel og bad andre fagforeninger bakke op i form af sympatikonflikter.

Den nye overenskomst skal nu til urafstemning blandt lægesekretærerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip