Lægesøn: Jeg er altid blevet slået

En 12-årig lægesøn er lige så længe, han kan huske, blevet udsat for vold af sine forældre. Det forklarer sønnen på en videooptagelse, som onsdag bliver vist ved Retten i Roskilde.

Her er forældrene tiltalt for gennem en årrække at have udsat fem af deres seks børn for vold. De nægter sig skyldige og siger, at børnene er blevet påvirket til at komme med deres forklaringer.

- Lige så længe jeg kan huske, er det sket. Nogle gange har det været slemmere. Min mor giver lussinger og sådan noget. Min far, han sparker og slår, fortæller drengen på videoen.

Den kvinde, som står for afhøringen, spørger drengen, om den voldelige adfærd foregår i leg eller alvor.

- Det er ikke leg. Det er, hvis vi har gjort ham sur eller et eller andet. Min mor, hun kigger bare på. Når hun slår, så er min far der ikke. Hun bliver hurtigt sur. Men hun slår ikke så tit, kun når hun bliver rigtig rigtig sur, fortæller drengen.

Den 12-årige dreng er den ældste i børneflokken. Han fortæller, at han ofte er offer, men at det særligt er hans otteårige lillebror, som står for tur.

Faren, der er praktiserende læge på Sjælland, har forklaret, at den otteårige dreng har en form for ADHD og ofte indleder konflikter. Lægen har desuden forklaret, at den ældste søn har visse vanskeligheder, blandt andet omkring læsning.

På videoen fortæller den 12-årige dreng forholdsvis detaljeret om episoder, hvor der er foregået vold mod ham selv eller hans søskende. Blandt andet en episode hvor han havde glemt en lektiebog i skolen. Det fik moren til at gå amok.

- Hun sparkede mig ned på gulvet, og jeg faldt. Jeg blev ikke rigtig ked af det, men bagefter, så slog hun mig i hovedet, fortæller drengen.

Forældrene har været varetægtsfængslet i sagen, men er nu løsladt. Familien bor sammen, men 37 timer ugentligt er der en repræsentant fra kommunen i hjemmet.

I den øvrige tid er en af børnenes bedsteforældre til stede i hjemmet, så forældrene ikke er alene med børnene.

/ritzau/

 

Dagens Gossip