Længe ventet rapport kritiserer jobindsats

Den længe ventede rapport om det danske beskæftigelsessystem er på trapperne, og udvalget med den tidligere minister Carsten Koch i spidsen vil anbefale en række ændringer, der skal sikre en bedre beskæftigelsesindsats.

Det skriver tv2.dk.

Ekspertudvalget kritiserer i rapporten "redskaberne i den aktive beskæftigelsesindsats i dag ikke i tilstrækkeligt omfang er målrettet den enkelte lediges behov. I stedet bærer indsatsen præg af, at ledige bliver skåret over én kam og får den samme indsats."

Også dr.dk kan fortælle om kritik af beskæftigelsessystemet i rapporten. Ifølge dr.dk fastslår rapporten, at den nuværende indsats "ikke i tilstrækkeligt omfang er målrettet den enkelte lediges konkrete behov."

Rapporten indeholder ti anbefalinger, hvoraf en af de mere opsigtvækkende ifølge dr.dk er, at ledige over 30 år får mulighed for at tage en erhvervsuddannelse, men det betyder omvendt, at de ledige bliver sat ned i dagpengesats.

Altså, kommer de selv til at betale en del af regningen for at komme tilbage på arbejdsmarkedet, skriver dr.dk.

Hvor meget lavere satsen skal sættes ned, undlader Koch at komme med sit bud på, men i rapporten kan man dog læse, at der vil være mulighed for at tage et lån, så man kommer op på dagpengeniveau.

Ifølge tv2.dk går flere af udvalgets anbefalinger desuden på, at beskæftigelsessystemet skal have større fokus på hvad virksomhederne efterspørger.

- Virksomhederne skal opleve, at jobcentrene leverer en proaktiv og koordineret service, der er tilpasset til den enkelte virksomheds behov.

- Jobcentrene skal fremover tilbyde virksomhederne systematisk hjælp til rekruttering af arbejdskraft, uddannelse og opkvalificering samt fastholdelse af medarbejdere fx i forbindelse med længerevarende sygemelding, står der blandt andet i anbefalingerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip