Længste straf til filmpirat nogensinde

Den 40-årige Jeremiah Perkins, som har fået dommen, skal udover fængselsstraffen, også betale en erstatning på omkring 100.000 kroner.

Der er tale om en såkaldt "release" gruppe, som har videofilmet nye film i biograferne og lagt dem ud på nettet. Det har været den mest aktive gruppe i verden i perioden fra 2009 til 2011, ifølge anklageskriftet, oplyser Comon.dk.

Fem medlemmer af gruppen har erklæret sig skyldige i anklagerne, og en af dem blev idømt en straf  på 40 måneders fængsel i december.

Ifølge brancheforbundet Motion Picture Association of America var "Imagine" mere succesfuld end andre grupper på grund af deres "korte latenstider mellem frigivelsen af nye film og deres piratudgaver, den høje kvalitet af deres lydspor, det store antal nye udgivelser og deres forbindelser til internationale leverandører".

Jeremiah Perkins har indrømmet, at han har lejet servere i Frankrig og andre lande til gruppen, registreret domænenavne og oprettet PayPal-konti for at kunne modtage betalinger fra de personer, der har downloadet gruppens film.

Wired skriver, at nogle af gruppens medlemmer har optaget lydsporet til de nye film, mens andre har sneget sig ind i biografen med en camcorder for at lave en videooptagelse. Herefter har man så kombineret lyd og billede til en færdig film.

Det er blandt andet film som "Green Hornet", "Iron Man 2" og "Captain America", der er landet på nettet kort tid efter premieren.

To andre medlemmer af gruppen er idømt henholdsvis 23 og 30 måneders fængsel, mens et tredje medlem stadig afventer sin dom.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip