Lærer anmeldt for vold: Løftede elev i nakke og skulder

En lærer, der forsøgte at stoppe en voldelig episode på Sofiendalskolen i Haslev på Sydsjælland, er blevet anmeldt for vold af en elevs forældre. Det skriver sn.dk.

En velkendt spøg mellem elever tog en kedelig drejning for en 2. klasse på Sofiendalskolen forrige tirsdag.

En intetanende elev i klassen havde fået en seddel på ryggen med ordene "Spark mig". Det fik en otte-årig dreng fra klassen til at sparke løs på kammeraten med sedlen. Da den otterige dreng ikke reagerede på lærerens opfordring om at stoppe sparkeriet, tog læreren fat i den sparkende dreng og fjernede ham fra den anden elev. Læreren vurderede, at der var fare på færde, skriver sn.dk.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Den episode har fået den otte-åriges forældre til at politianmelde læreren for vold, da de mener, at læreren gik langt over stregen. Parret har taget et billede af deres søn, som havde røde mærker og hudafskrabninger på halsen efter skole forrige tirsdag, ifølge forældrene. Billedet kan ses øverst på siden.

Udover at der er en verserende sag, vil Sofiendalskolen ikke kommentere yderligere på sagen på grund af tavshedspligt. I et brev til klassens forældre skriver skolens ledelse blandt andet: "at drengen ikke fulgte lærerens mundtlige anvisninger om at stoppe med at sparke en anden dreng, og så tog læreren den otteårige i »nakke og skulder« og fjernede ham fra situationen".
 
Sydsjællands og Lolland-Falsters politi oplyser til sn.dk, at sagen er blevet undersøgt, og det har ikke ført til nogen sigtelser, men politiets jurister vil vurdere sagen snarest. 

 

Dagens Gossip