Lærerforening: Lange skoledage giver udfordringer

Lange skoledage, der først slutter mellem klokken 15 og klokken 16, bliver en udfordring for landets skolelærere, der skal forsøge at få børnene til at blive ved med at koncentrere sig i de sidste lektioner.

Det mener Danmarks Lærerforening, efter det har vist sig, at skoledagene som følge af den nye skolereform blive lidt længere end først antaget.

- Det er selvfølgelig sværere at undervise, hvis børnene ikke er koncentrerede, og hvis de er trætte. Det er der ikke tvivl om, og det vil give udfordringer i de sidste lektioner, siger næstformand i Danmarks Lærerforening, Dorte Lange, til Ritzau.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) sagde for nylig til Politiken, at "Man har fri mellem klokken 14 og 15". Tirsdag beklager Antorini over for avisen, at hun ikke tilføjede et "cirka". Det viser sig nemlig, at skoledagen på nogle skoler først slutter mellem klokken 15 og 16.

De meget lange skoledage kommer ikke bag på Dorte Lange.

- Det undrer mig ikke. Når eleverne skal have så mange undervisningstimer, og når logistikken skal gå op på en skole, så vil man blive nødt til at lægge positioner derud, siger hun.

Dorte Lange vurderer, at det kræver god forberedelse, når lærerne skal undervise eleverne i dagens sidste lektioner. Og det bliver svært for lærerne med den nye skolereform, siger hun.

- Vi har ikke så god mulighed for den interessante undervisning, som gør, at man ikke sidder og kigger på klokken og kommer til at kede sig.

- Det vil lærerne gøre alt for, at eleverne ikke kommer til, og de skal nok få det godt i skolen. Men det er da nogen lange dage, det er der ingen tvivl om, siger Dorte Lange.

/ritzau/

 

Dagens Gossip